Lugeja küsib: kas see on väga halb, kui lõpetamiseks pole ülikonda?

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Nimelt on käsil 12. klassi lõpetamine ning tuleks midagi selga panna. Ma tahaksingi teada, et kas on väga halb, kui ei ole ülikonda? Mul on ainult viigipüksid ja korralik triiksärk koos lipsuga. Kas on väga halb, kui mul ei ole pintsakut seljas?» uurib lugeja Naine24 rubriigis Küsi Nõu.

Vastab SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus

Mida aeg edasi, seda vabamaks muutub ka etikett. Tänapäeval kohtab ka ooperietendustel ilma ülikonnata meesterahvaid.

Kokkuvõttes sõltub kõik kontekstist ehk sellest, kuidas ollakse sinu koolis harjunud riides käima. Kui leidub teisigi, kes lähevad lõpetamisele ilma pintsakuta, siis ei tasu sul selle pärast liialt muretseda.

Kui sa oleksid aga ainuke, siis torkad paratamatult teiste seast silma. Sellisel juhul soovitame uurida, kas sinu kodulinnas on võimalik ülikonda üheks päevaks rentida või siis näiteks mõnelt sõbralt laenata. Veel üks võimalus on soetada soodsa hinnaga pintsak, mis sobiks värvilt ja stiililt olemasolevate pükstega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles