Ujumisriideid ei tohiks liiga tihti pesta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ujumisriided saavad väga palju vatti, sest neid kantakse suvel rannas ja talvel ujulaski. Kloorivesi ja soolane merevesi kurnavad kangast ning sage pesemine venitab pesutükid kiiresti välja.

Head ujumisriided maksavad üsna palju ja seda enam on kurb näha, et need nii kiiresti välimust kaotavad. Yahoo Shine seletab, et aktiivse kandmise korral peaksid ujumisriided vastu pidama vähemalt 2-3 aastat.

Hiljuti on palju räägitud sellest, et teksapükse ei peaks üldse pesema või kui seda teha, siis äärmiselt harva. Sama põhimõte kehtib ka ujumisriiete kohta – pese neid alles siis, kui see on tõesti hädavajalik.

Kui oled veetnud terve päeva rannas või klooririkkas basseinivees, mine pärast trikoo või bikiinidega duši alla. Enamasti sellest piisabki. Kui tunned, et ujumisriided on tõesti mustad, siis väldi masinpesu ja loputa neid kraani all leiges vees. Suurema mustuse korral jäta bikiinid 20 minutiks seebivette ligunema. Masinas võiks ujumisriideid pesta kõige rohkem kaks korda hooaja jooksul ja kasutada selleks tundlikku pesuprogrammi.

Kui bikiinid pestud, ära vääna neid, vaid riputa nöörile õhu kätte kuivama. Väänamine venitab õmblused kiiresti välja.

Mõnikord võib ujumisriietele sattuda toiduplekke. Sellisel juhul eemalda kiiresti riidelt plekki tekitavad toidujäägid ja kui koju saad, tee plekile soodakompress. Pärast seda loputa pesu kraani all puhtaks ja plekk peaks olema kadunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles