Kümme levinud müüti loominguliste inimeste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik loomingulised inimesed on vähemalt korra elus puutunud kokku nende töö ja tegemiste kohta käivate müütide ning eelarvamustega. On paras aeg need müüdid kummutada, sest ükski neist ei vasta täielikult tõele!

1. Kõik loomingulised inimesed tarbivad valimatult alkoholi

Peaaegu kõigis filmides, kus on peategelasteks reklaamiagentuuride töötajad, suhtekorraldajad või kunstnikud, tarbivad need samad tegelased alati narkootikume, elavad põhimõtteliselt ööklubides ja seksivad kõigiga, kes selleks nõusoleku annavad. Loomulikult on sellised inimesed olemas, aga ei saa üldistada, et selline eluviis on omane vaid loomingulise valdkondade esindajatele või et kõik loomingulised inimesed teevad nii, kirjutab Genius Beauty.

2. Kõik loomingulised inimesed on haavatavad ja õrna iseloomuga

Olge selle müüdiga ettevaatlikud! Suur osa loomingulistest inimestest võivad olla otsekohesed ja järsu ütlemisega.

3. Loomingulised inimesed magavad töö juures

Tõepoolest, suurte firmade kontorites (nt Google'i kontoris) on töötajatele mõeldud puhkealad, mida tohib tööajal kasutada. Ent vaid vähesed inimesed käivad seal magamas. Pigem käiakse seal silmi ja mõtteid puhkamas, et hiljem jälle tegusad olla.

4. Loomingulised inimesed kannavad punaseid jalanõusid, loomapiltidega kampsuneid ja neil on kindlasti Apple'i arvuti

Leidub inimesi, kes tõepoolest niimoodi riietuvad, kuid reeglina pole see üldse seotud nende tegevusvaldkonnaga. Kuna loominguliste elualade esindajad kipuvad olema pigem noored inimesed, siis pole mingi ime, et nad käivad riided trendikalt ja julgelt.

5. Loominguline inimene teeb kõike omal moel

Paljud usuvad, et loomingulised inimesed käituvad tavaelus veidralt. Tegelikult on nad tavalised inimesed, kes teevad samamoodi koduseid töid ja neil pole mingit tahtmist välja mõelda viise, kuidas loominguliselt elektriarveid maksta või muid igapäevaseid asju teha.

6. Kõik loomingulised inimesed töötavad kas filmitööstuses või reklaaminduses

Kas poleks imeline, kui vähemalt kolmandik filmitööstuse või reklaamiagentuuride töötajatest oleksid loomeinimesed? Tegelikkuses see pole nii. Paljud loomingulised inimesed on näiteks advokaadid, tuletõrjujad või juhatajad suurfirmades.

7. Loomingulised inimesed ei oska raha kokku hoida

Usutakse, et loomingulised inimesed armastavad raha kulutada, kaotavad suuri summasid kasiinodes ega maksa oma võlgu ära. Ent paljud kirjanikud, disainerid, näitlejad ja lauljad hoiavad hoolikalt oma rahaasjadel silma peal. Paljud loomingulised inimesed on end ka oma valdkonna juriidilise poolega kurssi viinud ja teavad täpselt, mis juhtub siis, kui neil näiteks suured võlad peaksid tekkima.

8. Kõik loomingulised inimesed on homoseksuaalid

See on tõenöoliselt üks kõige enam levinud müüte. Produtsendid, disainerid, näitlejad, kirjanikud, kunstnikud, fotograafid on paljude inimeste arvates homoseksuaalsete kalduvustega.

9. Loomingulised inimesed suitsetavad ja joovad palju kohvi

Selle kuvandi on tõenäoliselt loonud sigarettide tootjad ja kohvifirmad, oma osa on andnud ka erinevad filmid, kus kunstnikel on alati suits näpus ja enne hommikust kohvitassi pole nad võimelised midagi tegema.

10. Loomingulised inimesed ei oska oma aega planeerida

Kui sa pead projekti esitlema kell 10, sul on tähtis koosolek kell 15.30, oluline õhtusöök kell 19 ja öine pildistamine kell 00.30, siis sa pead lihtsalt õppima, kuidas oma aega planeerida. Loominguliste inimeste ajagraafik on sageli ebaregulaarne, kuid nad on võimelised kõik asjad ära tegema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles