Mustika-kamamuffinid

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamamuffin
Kamamuffin Foto: Sergei Didõk

Kama pole ainult kamajoogi valmistamiseks. Sellest saab teha ka imemaitsvaid muffineid. Proovi!

Põhi

  • 150 g võid
  • 1,5 dl fariinisuhkrut
  • 2 muna
  • 1 munavalge
  • 1 dl kama
  • 1 dl nisujahu
  • 1/2 dl kartulijahu
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl kaneeli

Täidis

  • 100 g võid
  • 1/2 dl tuhksuhkrut
  • 1 munakollane
  • 3 tl vaniljesuhkrut

Kate

  • 5 dl mustikaid
  • 2 dl mustsõstra- või pohlamahla
  • 1 dl želatiinsuhkrut

Määri muffinivormi põhjad ja kata riivsaiaga. Vahusta rasvained ja suhkur. Lisa munad ja munavalge samaaegselt tugevalt vahustades. Sega kokku kuivained ja lisa taignasse.  Jaga tainas sõrmedega surudes ühtlaselt muffinivormide põhjale ja külgedele. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Vahusta või, suhkur, munakollane ja vaniljesuhkur tugevaks vahuks. Kanna valminud põhjadele ja kata mustikatega. Kuumuta mahl ja sega juurde želatiinsuhkur. Aja korraks keema ja lase natuke jahtuda. Kata marjad seguga, kasutades selleks toidupintslit.

Samal põhimõttel võid väikeste koogikeste asemel teha suure koogi, kasutades muffinipanni asemel avatavat koogivormi. Selle koguse järgi saab 12 muffinit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles