Kuus nippi, kuidas vältida puhkuseaegset kaalutõusu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Puhkuse ajal laseme end lõdvaks ja võib juhtuda, et pärast paarinädalast puhkust naaseme kontorisse mõne lisakiloga. Puhkus on küll mõeldud puhkamiseks, kuid samas tasub ka sel ajal meeles pidada aktiivselt liikumist ja tervislikku toitumist.

Kuidas vältida seda, et võtad puhkuse ajal kaalus juurde? Allwomenstalk pani mõned nipid kirja.

Kui võimalik, kõnni. Kui sa ei pea kaugele minema, milleks sõita auto või bussiga? Kui vähegi võimalik, kõnni, et põletada kaloreid ja suvist ilma nautida. Kõndimine on kõige lihtsam viis, kuidas ennetada soovimatut kaalutõusu.

Väldi eelroogi. Puhkus on õige aeg lõõgastumiseks, kuid see ei tähenda, et peaksid väljas süües ka saiakorvi tühjaks tegema või kõhtu eelroogadega täitma. Puhkus võiks olla uute mälestuste ja tegevuste, mitte uute toitude proovimise aeg.

Jagage magustoitu. Sa ei pea maiustustest loobuma, vaid pigem neid mõõdukalt tarbima. Tervislikult toitudes oled omaks võtnud tervislikuma eluviisi, pea seda päikese käes mõnuledes meeles.

Tee trenni hommikul. See, kui sul on töölt puhkus, ei tähenda, et peaksid oma treeningrutiini pausi tegema. Sa küll võid seda teha, aga kuna su keha on trenniga harjunud, siis võib pausi tegemine halvasti mõjuda. Treenerid soovitavad trenni teha hommikuti, sest see mõjub ainevahetusele hästi ja annab päevaks energiat.

Söö salatit. Ürita võimalikult palju salatit süüa. Suvel on õnneks värsked köögiviljad kergesti kättesaadavad, seega lisa neid oma menüüsse.

Olge perega aktiivsed. Käige jalgratastega sõitmas, jalutamas või matkamas. Pea meeles, et lapsed võtavad sinult eeskuju, seega mida aktiivsem sa oled, seda aktiivsemad on ka su lapsed.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles