Kas sinu jalad on suveks valmis?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel on aeg jalga tõmmata lahtised kingad, et jalad saaksid rohkem õhku ja päikest. Enne, kui lähed kingakesi välja otsima, vaata üle, kas su jalad on juba talveunest ärganud või vajavad need veidike turgutust. Koorimise abil saab jalad muuta säravaks ja kauniks.

Naha koorimiseks ja sellele parema välimuse andmiseks on olemas kehakoorijaid, näokoorijaid kui ka kätekoorijaid. Ent koduste vahenditega on võimalik kokku segada tõhusaid jalakoorijaid, mis aitavad jalgu rannahooajaks ette valmistada, kirjutab healthmeup.com.

Suhkur on jalakoorijates üheks olulisemaks koostisosaks. Sega suhkrut näiteks kookos-, oliivi- või mandliõliga, mis muudavad naha siidiselt pehmeks. Ka meresoola ja sidrunimahla segamisel saab tõhusa jalakoorija.

Teiseks tuleks jälgida, et koorijas oleks ka E-vitamiini. Mandlite ja kreeka pähklite puru on heaks koorimisvahendiks, mis eemaldab surnud naharakud. Näiteks kakaovõi pakub nahale niisutust ja mesi on hea antibakteriaalne koostisosa. Kui soovid, et jalakoorijal oleks mõnus lõhn, lisa sinna natuke maasikaid, kakaod või vanillipulbrit.

Järgnevalt on toodud mõned retseptid, kuidas ise jalgu koorivaid segusid teha.

Piparmündine jalakoorija: sega kausis klaasitäis suhkrut, paar tilka piparmündiõli ja oliiviõli või kookosõli vastavalt soovile. Vala segu pudelisse ja sul on alati olemas tõhus jalakoorija.

Suhkrust jalakoorija: sega kausis riivitud muskaatpähkel, kohvipulber, suhkur, kakaopulber ja kaneel. Lisa paar tilka kookosõli ja sega, kuni segu saavutab soovitud paksuse. Vala segu õhukindlasse pudelisse ja kasuta seda iga kord, kui käid vannis.

Mee ja sidruniga jalakoorija: sega kausis pool klaasi sidrunimahla, kaks supilusikat mett ja üks supilusikas suhkrut. Pane segu pudelisse seisma ja kasuta seda loodusliku jalakoorijana, mis eemaldab surnud naharakud ning teeb jalad pehmeks ja siidiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles