Kaks värskendavat jooki arbuusist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soojal ajal on arbuus üheks parimad toiduaineks, mis annab kehale piisavalt vedelikku ja maitseb hästi. Kui tahaksid arbuusist midagi uut ja huvitavat valmistada, tee näiteks täiskasvanutele üks mõnus arbuusimartiini ja lastele mahe arbuusismuuti.

Arbuusimartiini

Kellele ei meeldiks martiinikokteilid? Martiinikokteili on lihtne valmistada, sellesse võib lisada ükskõik milliseid värskeid puuvilju ja see maitseb kõige paremini jahutatult – kõik need omadused annavad ühe mõnusa suvejoogi.

Koostisosad:

  • 1 klaas arbuusimahla (mida värskem, seda parem)
  • 0,5 klaasi viina
  • 0,25 klaasi siirupit või 2 supilusikat arbuusilikööri
  • 1 sidruni või laimi mahl
  • 1 supilusikas soola + 1 supilusikas suhkrut klaasi kaunistamiseks
  • jääd
  • arbuusikuubikuid

Valmistamine: sega kokku sool ja suhkur, tee klaaside servad siirupi või arbuusitükiga kokku ja kasta soola ning suhkru segusse. Pane arbuusimahl, viin, sidrunimahl ja siirup või arbuusiliköör kokteilisheikerisse. Lisa jääd ja raputa julgelt. Vala kokteil klaasidesse ja naudi!

 

Arbuusismuuti

Arbuusismuuti on suvel eriti värskendav ja mõnus jook, mis sobib nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks. Selle asemel, et suvel karastusjooke juua, valmista parem arbuusismuuti, mida võib muretult rüübata.

Koostisosad:

  • 1,5 klaasi hakitud arbuusi
  • 1,5 klaasi hakitud melonit (või soovi korral topeltkogus arbuusi)
  • 2 sidruni mahl
  • 1 klaas jogurtit
  • jääd

Valmistamine: pane kõik koostisosad kannmiksrisse ja sega, kuni saad siidise joogi. Vala klaasidesse ja naudi! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles