Kuidas kallite kingade eest õigesti hoolitseda, et need kauem vastu peaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal naisel on vähemalt korra elus ette tulnud hetk, mil tuleb oma palgast veidike suurem summa näpistada, et omale kaunis kingapaar soetada. Kui kingad on juba koju toodud ja esimest korda jalga proovitud, siis kibelevad naised kangesti nendega ka välja minema.

Hoolimata sellest, et me võime kingadele suuri summasid kulutada, on üllatav, kuivõrd vähesed naised tegelikult oma kingade eest ka õigesti hoolt kannavad. Paljud naised ilmselt ei teagi, et kallite kingade eest hoolitsemine ei nõua sugugi palju vaeva ega suuri väljaminekuid, kirjutab Women's Health Magazine.

Järgnevalt on toodud kolm soovitust, kuidas kindlustada, et kaunis kingapaar peab võimalikult kaua vastu.

Lase kingadele panna kummist (pool)tallad ja kontsaplekikaitsmed

Hinnaliste kingade tallad on tavaliselt tehtud täisnahast, mis võib kohati väga õhuke olla. Lase kingsepal lisada oma kingadele kummist tallad (või pooltallad), mis tähendab, et kingsepp paneb kinga alla õhukese kummist kihi, mis sobib enamike kingatoonidega kokku. Kui su kingadel on peenikesed kontsad, palu kingsepal panna ka vastupidavad kontsakaitsmed, mis kindlustavad, et kingade kontsad ei kulu kiirelt ära.

Hoolitse naha eest

Nahast jalanõude tarbeks on poes mitmeid spetsiaalseid vahendeid, millega neid hooldada. Kui sul pole enne olnud täisnahast kingi või kui sa eelnevalt pole nende eest õigesti hoolitsenud, siis nüüd oleks paras aega sellega algust teha. Kõigepealt käi kingad pehme harjaga üle, et eemaldada mustus ja tolm, seejärel hõõru kingadele õhuke kiht puhastusvahendit. Lase sel paar minutit mõjuda ja pühi siis õrnalt maha. Nahk imab vajaliku koguse puhastusvahendit sisse ja ülejäänu saab kergesti ära pühkida.

Pane need õigesti kappi hoiule

See, kuhu sa oma kingad näiteks talveperioodiks seisma paned, mõjutab oluliselt nende seisukorda. Kingade vales kohas hoidmine võib tekitada värvitooni tuhmumist, kriimustuste teket ja teisi kahjustusi. Kui elad väikesed korteris, siis ei ole sul ilmselt ruumi, et kingade karpe alles hoida, ent kallimate paaride puhul tasuks seda teha. Linasest materjalist kingakotid on samuti hea viis, kuidas kingi hoida.

Pea meeles, et hooletult kingakeste kappi või garderoobi viskamine on üks hullemaid asju, mida sa kingadele võid teha. Kui sa ei saa kingi karpides või kottides hoida, pane need riidekapi põhja või garderoobi seina äärde ritta nii, et kingapaaride vahele jääks piisavalt «hingamisruumi». Korralikke kingi ei tohiks hoida ka otsese päikesevalguse käes, sest see võib värvitooni tuhmiks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles