Hiline ärkamine vähendab soovi trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring tegi kindlaks, et õhtul kaua üleval olevad ja hommikuti kauem magavad inimesed teevad väiksema tõenäosusega trenni kui need, kes ärkavad varem.

Uuring näitas, et õhtuti kaua üleval olevad inimesed on pigem mugavad ja neil on raskem treeningplaanidest kinni pidada, kirjutab Female First.

Need uuringus osalejad, kes ütlesid, et on õhtuse eluviisida, tunnistasid, et nende eluviis on reeglina istuv ja nad tõid ka rohkem ettekäändeid, miks mitte trenni teha. Nende põhjuste hulgas oli näiteks see, et neil pole trenniks piisavalt aega ja et nad ei suuda treeningplaanidest kinni pidada.

«Avastasime, et ööpäevased eelistused ja hiline ärkamine kippusid nurjama ka kõige aktiivsemate ja tervemate inimeste treeningplaane,» sõnas uuringu autor Kelly Glazer Baron. «Õhtuti pikalt üleval olemine ja hommikul hiljem ärkamine tingivad selle, et inimene istub päeva jooksul rohkem, eriti just nädalavahetustel, ja tal on raskusi trenni jaoks aja ning tahtmise leidmisega.»

Selgus, et isegi neil, kes on üldiselt oma treeningplaanidele truud, on raskusi trenni minemisega, kui nad ärkavad tavapärasest hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles