Milliseid toiduaineid tuleks enne randa minekut vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt oled kõvasti vaeva näinud, et su figuur oleks suvehooajaks laitmatu. Ilmselt on ka su toitumine pigem tervislik ja sa jälgid hoolega, mida suhu pistad. Vahel harva võib aga juhtuda, et lubad endal mõnele kiusatusele alistuda. Tulemuseks on puhitus- ja ebamugavustunne, mis kohe kindlasti randa ei meelita.

Milliseid sööke ja jooke oleks mõistlik enne randa minekut vältida? Fit Sugar toob paar näidet.

Gaseeritud joogid. Loodetavasti jood limonaadi võimalikult harva ja kui sulle tõesti meeldivad gaseeritud joogid, siis kõige mõistlikum oleks eelistada gaasidega vett. Ent enne randa minekut tuleks gaseeritud jooke vältida, et ei tekiks puhistunnet ega kõhugaase.

Sool. Ülisoolased toidud ei pruugi küll kõhule kohe halvasti mõjuda, kuid need panevad organismi vedelikku kinni hoidma. Kuigi suvel on mõnikord mõnus kartulikrõpse põske pista, tasuks eelistada vähem soolaseid toiduaineid.

Ristõielised köögiviljad. Kaalulangetamiseks võiks menüüsse lisada brokoli, kapsa või lehtkapsa, aga enne randa minekut ei tasu neid süüa. Ristõielistes köögiviljades on sahhariidi nimega rafinoos, mis tekitab puhitust.

Närimiskumm. Närimiskumm võib ju tunduda süütuna, kuid tegelikult võib nätsu närimine puhitustunnet tekitada. See on ka loogiline, sest närimiskummi närides neelame me alla suure hulga õhku.

Magustatud joogid. Kuigi osadele inimestele meeldib rannas juua rummikokteile või muid magusaid segusid, ei tee magusates jookides olev suhkur kehale just head. Taolistes jookides võib olla nii looduslikke suhkruid kui ka kunstlikke magustajaid, mis võivad puhitust tekitada.

Piimatooted. Kui oled laktoosi suhtes tundlik, väldi kindlasti piimatooteid enne randa minekut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles