Kuidas riietuda suvistel väliüritustel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõbusad neiud Coachella festivalil Californias.
Lõbusad neiud Coachella festivalil Californias. Foto: AFP/SCANPIX

Järgnevad kuud on täis kontserte, festivale ja teatrietendusi, mis toimuvad õues. Aga kuidas valida riideid mõneks selliseks ürituseks? Äkki sajab vihma? Aga võib-olla paistab päike lagipähe?

Just eriti teatrietenduste puhul tuleb mängu ka veendumus, et teatrisse peaks minema pidulikult. Samas on kontsakingade ja piduliku kleidiga kuskil looduse rüpes viibida pisut kohatu, kirjutab Ooolala meoblogi.

Vabaõhuüritustel tasub igaks juhuks arvestada, et riideid on seal kerge rikkuda. Piisab sellest, et istud korraks murukamarale või hakkab nii kõvasti vihma sadama, et kogu plats on üleni porine. Seega tasuks arvestada, et riideesemed oleksid kergesti puhastatavad või, et sul pole kahju neist ilma jääda. Loomulikult võta kaasa ka üks jakk, mis sind vajadusel vihma või jaheduse eest kaitseb. Kui valid nahkjaki, ole kindel, et oled see on korralikult hooldatud. Nahka tuleks regulaarselt hooldada vahaga, mis tekitab kaitsekihi ning muudab nahkeseme vetthülgavaks. Vastasel juhul võib su tagi pärast suuremat vihmasadu olla rikutud.  

See, kas eelistada seelikut või pükse, on pigem enesetunde küsimus. Kui sulle tundub olevat kohane pisut pidulikum näida, eelista seelikut. Kõige mõnusam on pikk vabalt langev seelik, mis kaitseb sind sääskede ja külma eest, kuid kuuma ilmaga laseb õhku läbi. Kitsad kontoriseelikud väliüritustele just kõige paremini ei passi. Esiteks võib olla keeruline leida madalat kinga, mis pliiatsseelikuga kokku passiks, teiseks oleme me harjunud sellist riietust nägema pigem ametlikus ja asises keskkonnas.

Loomulikult ei keela keegi kanda ka lühikesi seelikuid, kuid pikk seelik on muutlikes ilmaoludes pisut praktilisem. Jahedama ilmaga on kahtlemata kõige lihtsam kanda teksaseid. Igaks juhuks võid kotti pista ka paari lühikesi pükse.

Et sa saaksid mõnusalt liikuda, seista ja tantsida, peaksid su käed olema vabad ning seega kaalub kotivaliku puhul praktilisus välise efekti üles. Eelista üleõla- või seljakotte, kuhu kõik su vajalikud asjad ära mahuksid.

Vihmavari tasuks igaks juhuks pigem koju jätta, sest tihedamas rahvamassis piirab su suur vari teiste nähtavust või võid sellega halvemal juhul isegi kellelegi haiget teha. Igaks juhuks võid käekotti pista kokkupandava vihmavarju, kuid pikk jäta kindlasti koju. Kõige targem on ikkagi võtta kaasa vihmakindel jakk või varuda endale lihtsalt üks tavaline kilekeep. See viimane pole küll kõige kaunim variant, kuid jätab su kuivaks ning ei häiri teiste inimeste olemist.

Kõige olulisem ongi see, et sa tunneksid end hästi. Su outfit võib olla küll ülimalt efektne, kuid kui sul endal on ebamugav või jahe, rikub see kogu peomeeleolu. Ja eks ka mugava riietuse puhul ole efektsus kinni eelkõige ikka detailides. Silmapaistev kõrvarõngapaar või eriline vöö muudavad lihtsa komplekti hoobilt palju erilisemaks. Edasi on kõige olulisem, et sul oleksid kaasas hea tuju ja suurepärane seltskond. Siis läheb iga üritus hästi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles