Kuus üllatavat nippi, kuidas oliiviõliga end ilusamaks teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliiviõli
Oliiviõli Foto: SCANPIX

Oliiviõli kasutamine iluhooldustes on muutumas üha populaarsemaks, kuigi tegelikult on naised selle häid omadusi teadnud juba ammustest aegadest saadik. 

Oliiviõlis on ohtralt vananemisvastaseid antioksüdante ja niisutavat skvaleeni, mille pärast seda nii innukalt juuste, naha ja küünte hooldamiseks kasutataksegi, kirjutab Fox News.

  1. Šampoonieelne juuksehooldus. Esiteks soojenda oliiviõli mikrolaineahjus või sooja veejoa all. Siis kanna seda ohtralt oma juukseotstele ja peanahale. Lase sel 10-20 minutit mõjuda ja siis pese pea šampooniga puhtaks.
  2. Kerge koorija. Sega teelusikatäis oliiviõli suhkruga, et lõhenenud huuli koorida. Maitse ja happelise omaduse pärast võid segusse lisada ka pisut sidrunimahla. See koorija kõlbab ka süüa, lisaks tohib seda kasutada ka mujal kehal.
  3. Silmameigieemaldaja. Võib tekkida hirm, et õli näol tekitab hoopis lisaprobleeme, sest see ummistab poore. Tegelikult on see hea looduslik vahend, millega õlipõhiseid meigitooteid maha võtta. Pärast oliiviõliga silmade puhastamist loputa silmad puhtaks leige vee ja tasakaalustatud pH-tasemega näopuhastustootega.
  4. Kõrvavaha eemaldaja. Kui sul on probleeme liigse kõrvavahaga, proovi järgmist nippi: kolm kuni neli õhtut järjest pane paar tilka oliiviõli omale kõrva, et vaha lahti saada.
  5. Säraseerum. Kuivade juukseotste turgutamiseks ei pea ostma kallist juukseõli. Oliiviõli saab sama tööga väga hästi hakkama.
  6. Raseerimiskreem. Kui raseerimiskreem või –vaht saab äkki otsa, haara köögist oliiviõli ja kasuta seda. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles