Kaheksa suhtetrendi, mis tulevikus muutuvad tavapäraseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtereeglid on pidevalt muutumas. Tänapäevased suhted on juba hoopis midagi muud kui need, mida kogesid meie vanavanemad. Uue uuringuga tehti selgeks, et see, mida kunagi peeti «normaalseks», on nüüd juba erand. 

Koos ühiskonna arenguga muutuvad praegu levinud suhtetrendid teistsuguseks. Milliseks täpsemalt, uuris Austria futuroloog Reinold Popp koos portaaliga EliteSingles, vahendab Fox News.

  1. Inimesed muutuvad valivamaks. Tulevikus ei ole inimesed enam tõenäoliselt nii leppivad kui praegu ja partnerivalikul öeldakse selgemini välja, kes mida ootab. See tähendab ühtlasi, et suhtekvaliteet muutub järjest olulisemaks.
  2. Iseseisvus on rohkem hinnas. Tulevikus ei taheta nii väga teineteisest sõltuda või kellegi teise nimel elada – esmatähtsaks saavad inimese enda soovid ja vajadused.
  3. Paariteraapiast saab tavapärane nähtus. Doktor Wiebke Neberichi sõnul on paarid juba praegu varasemast palju rohkem valmis oma muredega spetsialisti poole pöörduma. Lootust on, et tulevikus ei anta nii kergesti alla, kui suhtes tekivad esimesed suured probleemid.
  4. Eraldi elamine muutub ihaldusväärsemaks. Mida aeg edasi, seda rohkem eelistatakse elada omaette ja väga kiiresti kokku ei kolita. Seda selleks, et nautida üksiolekuaega, vabadust, iseseisvust ja oma laia voodit.
  5. Abielust saab pigem kogemus kui teineteise toetamine. Varasemalt hädavajalikuks peetud abielu tulevikus nii tähtsaks enam ei peeta. Need, kes abielluvad, teevad seda pigem kogemuse pärast, mitte selleks, et tagada majanduslikku kindlust või et säilitada traditsiooni.
  6. Monogaamia jääb, kuid ei eeldata, et ühe partneriga ollakse koos elu lõpuni. Uuringust selgus veel, et enamik soovib enda kõrvale vaid üht kindlat partnerit, kuid üha vähem usutakse, et inimesel võiks olla vaid üks elukaaslane elu lõpuni. Pigem võib tulevikus näha n-ö sarimonogaamiat ehk suhted muutuvad lühemaks.
  7. Vallaliseelu ei sõltu enam vanusest. Varasemalt peeti normaalseks, et vallalised olid vaid noored ja kui mõni vanem inimene tunnistas, et tal pole partnerit, vaadati tema peale viltu. Tulevikus on vallalisi igas eas.
  8. Esikohale tõusevad internetitutvused. Tehnoloogia pealetungiga varjutakse järjest rohkem ekraanide taha ning silmast-silma kohtumist on vähem. Tutvumisportaalist alguse saanud suhet peetakse tulevikus traditsiooniliseks partneri leidmise meetodiks. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles