Milline trenn on kõige tõhusam tselluliidist vabanemiseks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas mõni treening on eriti tõhus, kui naine soovib tselluliidist vabaneda? Või mängib tselluliidist vabanemise puhul rolli vaid õige toitumine?

Küsimusele vastab New Yorgis tegutsev treener Garson Grant.

Pole olemas treeningut, mis aitaks maagiliselt tselluliidist vabaneda. Tselluliit on rasv, mis on surutud naha all oleva sidekoe vastu, tavaliselt esineb seda pepul ja reitel ja mis muudab nende piirkondade välimuse kühmuliseks. See, kui palju kellelgi tselluliiti on, sõltub suuresti geenidest. Üldiselt on aga nii, et mida vähem on su kehas rasva, seda vähem on seda surutud ka sidekoe vastu ning tselluliit pole niivõrd silmatorkav.

Seda silmas pidades tuleks teha treeningharjutusi, mis põletavad palju kaloreid ning aitavad seeläbi rasvast vabaneda. Kõige tõhusam on Granti sõnul erinevate intervallidega treeningrutiin, mille käigus tehakse lühikesi, kuid intensiivseid harjutusi vaheldumisi rahulikumate harjutustega.

Intervallidega treening mõjub ainevahtusele hästi ja keha põletab seetõttu rohkem rasvu. Grant tõi võrdluseks liikluses kihutamise: kui sa pidevalt kiirendad ja aeglustad, siis kulutad rohkem kütust kui ühtlase tempoga sõites. Intervalltreening mõjub kehale samamoodi ja aitab kaloreid põletada.

Intervalltreeningu puhul on oluliseks plussiks ka see, et seda saab teha ükskõik kus ja sul pole selleks tarvis spetsiaalseid masinaid. Proovi näiteks 20-minutilist treeningrutiini, mille käigus teed vaheldumisi kükke, kätekõverdusi ja kõhulihaste harjutusi ning hüppad hüppenööriga. Kui kõik harjutused on tehtud, siis puhka minut aega ja tee seejärel neid uuesti.

Ürita piirata ka kalorite kogust oma menüüs, ära söö sisse rohkem, kui suudad päeva jooksul ära kulutada. Peagi märkad, et su keha on rohkem trimmis ja enesetunne parem. Ajapikku hakkab ka inetu tselluliit taanduma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles