Kuidas õigesti beebit krooksutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Beebid neelavad söömise ajal õhku alla (eriti pudelist süües) ja liiga palju õhku kõhus võib viia tujutsemise, gaaside ja toidu tagasiheiteni.

Krooksud saab tavaliselt hästi kätte, kui hoida beebit pärast toitmist umbes kümme minutit püstises asendis. Kui hoiad last kõhuli, peab ta pea olema rinnast kõrgemal. Kui asendist ei piisa, patsuta teda kergelt umbes viis korda seljale, vahendab Emmede Klubi.

Krooksutamist ei tasu jätta päris toitmise lõppu, eriti kui laps sööb kaua. Kui sa paned beebi imetamise ajal mõlemale rinnale, krooksuta teda, kui ta on esimesest rinnast ära söönud. Pudelist süües krooksuta last umbes iga 75 ml järel, et gaasimull kergemini kätte saada.

Enamik imikuid ajab krooksutamise ajal või umbes kuni tund aega pärast söötmist natuke piima välja. Oksendamine on midagi muud, see on jõulisem ja sel juhul tuleb lapse kõhust palju rohkem piima välja. Kui sa ei oska toidu tagasiheitel ja oksendamisel vahet teha, võta ühendust oma arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles