Lugeja kirjutab: valus peapesu Kambodža stiilis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Naine24 lugeja kirjutab marunaljakast peapesust Kambodža juuksurisalongis, mis oli kindlasti meeldejääv.

Oma Kambodža puhkusereisi lõpetuseks otsustasime sõbrannaga veeta mõnusa ja kosutava hommikupooliku juuksurisalongis. Tundus igati hea plaan enne lennukile suundumist end veidike poputada lasta. Kuid kas see ikka lõppkokkuvõttes oli nii poputamine…

Pealinna südames, ühel vaiksemal tänaval, asus salong, mille olime eelnevalt omale välja valinud. Koht tundus puhas ja üsna kaunis, hinnad väga soodsad ning teenindajate meeskond igati armas ja naeratav. Kahjuks ei kõnelenud nad ühtegi võõrkeelt ja nii saigi kehakeeles, kellale ja šampoonipudelitele viibates eelneval õhtul selgeks tehtud, et tuleme hommikul kell 10.

Puhanult ja värskelt salongiuksest sisse astudes suunati meid otsejoones juuksuritooli istuma. Ise veel kahtlustavalt mõtlesime, et huvitav, kas kraanikausi juurde ei peaks esialgu minema ja et kas nad ikka õigesti aru said, mida me soovime. Kuid samas esmapilgul ringi vaadates ei jäänud silma mitte ühtegi kraanikaussi.

Üleüldises plaanis salongis põnevat ringi vaatamist jätkus, sest tegemist oli ühe tavalise khmeeri perekonna elamisega, mille elutoast oli tõenäoliselt tehtud salong. Vahepeal tuli tagant toast välja ühe teenindaja-tüdruku paariaastane pidžaamas laps, kellele muu seas anti kätte mõni kohalik riisiprodukt või pandi peale multifilmid ja töö jätkus.

Peapesu jaoks lasti meil välja valida kohalike Pantene šampoonipudelite vahelt sümpaatseim. Tüdrukud tõid tagant toast umbes 10-sentimeetrise kausi ning veel ühe pudeli veega ja vahva peapesu algas... Ei mingit voolavat vett ega kraanikausse! Pesti juuksuritoolis nimelt nõnda, et ühest pudelist pritsiti vett pähe ja teisest pandi šampooni sekka ning küüntega kratsiti peanahka - ikka korralikult, tugevalt ja intensiivselt. Kaussi oli vaja üleliigse vahu kogumiseks. Kogu šampooni pähekandmine ning peanaha ülitugev massaaž kestis kokku 45 minutit ja ausalt öeldes oli minu hell ning tundlik peanahk juba valus, kuid kahjuks ei osanud ju kuidagi öelda ka, et äkki saaks veidi õrnemalt.

Järgmiseks kästi püsti tõusta ning siis viidi mind taha ruumi, kus ootas mind lõpuks ees kraanikauss. Sättisin end mugavalt lamama ja ootasin edasist. Pähe suunati loomulikult külm vesi ning jätkus veelgi intensiivsem peanaha kratsimine ning kõige tipuks palsami pähepanekuga kaasnes ka tutistamine! Nii valus oli, et oleks tahtnud lausa karjuda.

Kuid see polnud veel kõik. Kirsiks tordil oli lõpuliigutus, milleks oli käega pikki pead saamine. Ütleme nii, et lõpuks oli üsna läbi pekstud tunne! Kogu etteaste oli aga väga põhjalik ja pikk ning maksis kõigest 3 eurot. Kokkuvõttes olin kogemuse võrra rikkam ja pea sai ka puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles