Kümme nippi, kuidas hommikul kiiremini koduuksest välja saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Today.com pakub välja mõned nipid, kuidas hommikuti kiiremini end valmis seada ja uksest välja saada, et mitte tööle või olulisele kohtumisele hilineda.

1. Hoia oma aksessuaare ukse lähedal

Kui sul on lemmikaksessuaarid, mis iga päev sinuga kaasas käivad - nt kaunid kõrvarõngad või käekell -, ürita neid hoida ukse lähedal näiteks kausi sees. Sel viisil saad need hommikul enne uksest väljumist kaasa haarata ning paar hinnalist sekundit kokku hoida ka selle pealt, kui paned ehted endale külge autos või juba teel olles.

2. Muuda vannituba rõivaste aurutamistoaks

Kui plaanid hommikul duši alla minna, riputa kortsus rõivad vannituppa ja hoia vannitoauks pesemise ajal kinni. Peagi märkad, et duši aur aitab ka kõige jonnakamaid kortse eemaldada ilma, et peaksid veel triikimisele aega raiskama.

3. Kasuta väikest abikotti

Kui kipud pidevalt käekotte vahetama, kuid kardad, et võid mõne olulise eseme valesse kotti unustada, muuda see olukord enda jaoks lihtsamaks. Võta kasutusele mõni pehmest materjalist kotike, mille sisse saad panna rahakoti, võtmed ja muud olulised asjad ning mida saad mugavalt ühest käekotist teise tõsta.

4. Vali jalanõud, mis sobiksid erinevate töörõivastega

Selle asemel, et täita oma riidekappi jalanõudega, mida sa vaid korra või kaks kannad, leia omale mugavad tööjalanõud, mis sobiksid nii seeliku kui pükstega. Isegi kui need jalanõud on veidike kallimad, vali kvaliteetsed ja stiilsed jalavarjud, millele võid kindel olla. Sel viisil ei pea sa igal hommikul otsima taga kingi, mis su rohelise seeliku või kollase pluusiga sobiksid.

5. Sul võiks olla vähemalt üks usaldusväärne jakk

Kui oled leidnud mugava, kauni ja meelepärase jaki, siis tead, et see rõivaese suudab igat rõivakomplekti täiustada. Jaki abil saab varjata näiteks pluusil olevaid plekke, mille pesemiseks polnud sul eile aega või muuta argipärase riietuse veidike ametlikumaks.

6. Varu omale kleite

Seelikute ja pluuside sobitamine võib tohutult aega võtta, pealegi ei ole alati lihtne leida poest seelikuid ja ülemisi osasid, mis omavahel kergesti sobiks. Kleitidega on aga tunduvalt lihtsam: tõmbad kauni kleidi selga ja sobitad juurde kas salli või kampsuni ning oledki valmis välja astuma.

7. Söö enne riietumist

Söö hommikusööki enne, kui paned kontorirõivad selga. Muidu võib juhtuda, et ajad midagi peale (kohviplekkide eemaldamine võib tõelist peavalu tekitada!) ja siis kulub sul aega, et uued rõivad leida.

8. Lase riidekapil enda eest mõelda

Segamini riidekapp võib hommikud vaid stressirohkemaks muuta, seega võta nädalavahetusel või mõnel õhtul aeg maha ja tee oma riidekapp korda. Pane näiteks seelikud ühte kohta ja pluusid teise või organiseeri oma rõivaid vastavalt värvitoonidele. Niimoodi on hommikul tunduvalt lihtsam erinevaid rõivaid üles leida.

9. Kontrolli ilmateadet eelmisel õhtul

Kui ärkad ja avastad, et väljas sajab paduvihma, siis pead võib-olla oma rõivavalikut oluliselt muutma ning see nõuab oma aja. Tee endale teene ja vaata õhtul järgi, millist ilma järgmiseks päevaks lubatakse, siis oskad selleks ka valmistuda.

10. Iga päev võiks olla kui pildistamispäev!

Mäletad, kuidas sa valmistusid selleks, kui koolis pidi pildistamine toimuma? Suhtu igasse päeva niimoodi ja ürita oma välimuse eest hoolt kanda. Pane homsed riided valmis kohta, kus lemmikloom ei saa neid karvaseks püherdada ja kus need kortsu ei läheks. Kui riided ja aksessuaarid ning käekott on juba õhtul järgmiseks päevaks valmis, on hommikul tunduvalt lihtsam ärgata ning end valmis seada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles