Kodumaine mood kõige väiksematele

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Lõhmus Unique
Merle Lõhmus Unique Foto: Jaana Süld,

Juhtub, et ka pere pisematel on mõnel suvepeol vaja end pisut pidulikumaks sättida. Kes otsib põnnidele midagi erilisemat, hiiligu massikaubast kõrvale ja vaadaku, mida omapalgelist pakuvad selleks puhuks Eesti tegijad.

Ukauka

Kes ja mis: see eestimaine 3–10-aastaste tüdrukute ja poiste kergrõivaste märk on veel nii uus, et kodulehtki on alles tegemisel ja loomislugu saab jälgida Facebookist.

Disaineriks on Anu Reinu, kes hoiab ühtaegu lapselikult kelmikat ning põhjamaiselt tagasihoidlikku ja lihtsat joont. Illustratsioonid ja kujundused teeb Noole Liiväär.

Praktilisi ja ajatuid põhilõikeid täiendab rõõmus detailide mäng, teinekord näiteks ilutseb pluusil mõni kunstiteos, mis oleks justkui äsja uute vildikatega ja salaja tehtud. Olgu kleit või püks, kõik on viisakas ja šikk, nii et argipäev võib olla vabalt pidupäev ehk mugav-muretu pidukleit sobib ka igapäevaseks kandmiseks. Kleidid ongi Ukauka uhkuseks, sest just neist sai disaineri looming alguse. Kleitide nimedki on eripärased, olgu siis Vinks-vonks või Illikuku.

Mis maksab: hinnad on veel paika panemata.

Kust saab: varsti Ukauka kodulehelt www.ukauka.eu

Kalamaja Printsess

Kes ja mis: aastavanune lastebränd, mille loojaks on vabakutseline näitleja Karin Rask ja mis on tehtud Eestis sajaprotsendiliselt teise ringi asjadest. Kõik materjalid pärinevad Uuskasutuskeskusest ja iga riie on ainulaadne. «Kalamaja Printsess on täiesti tavaline tüdruk. Ainult et ta on ikka täielik printsess. Ja see, et ta Kalamajas elab, ei tähenda, et ta mingi boheem oleks. Vastupidi, ta on kõige asjalikum ja iseteadlikum tüdruk siinkandis,» öeldakse märgi tutvustuses.

Mis maksab: hinnad jäävad 24 ja 48 euro vahele.

Kust saab: kauplusest

Ovane, Eesti disainimajast, Minu Väikesest Maailmast Telliskivi loomelinnakus ja www.trashtotrend.com kodulehelt.

Merle Lõhmus Unique

Kes ja mis: moekunstnik Merle Lõhmuse käekiri esindab klassikalisemat stiili 3–10-aastastele lastele, seda siiski vahvate detailivürtsitustega. Oma tänavuse kevad-suve kollektsiooni pühendab ta ennekõike lasteaeda lõpetavatele ja kooli minevatele poistele, pakkudes neile šikke õhematest triibu- ja ruudukangastest ülikondi, täienduseks ka üksikuid käsitööelementidega ehitud tüdrukute kleite. Lõiked on mugavad, kangad naturaalsed.

«Soovitan väikestele poistele viisakaid pintsakuid, triiksärke ja pükse ning ilmestada neid (kiki)lipsuga. Tean lapsi, kes selliseid riideid hindavad ja mõnuga kannavad. Siis unustatakse ka maas roomamine ja võetakse hoopis teine hoiak,» lisab disainer omast kogemusest.

Mis maksab: ülikondade hind algab 110 eurost, kleidikestel jääb 65 euro ringi.

Kust saab: nii tiražeeritud mudeleid kui ka eritellimusi saab otse disainerilt metsik@gmail.com või www.facebook.com/MerleLohmusChildrenwear

Emma and Theo

Kes ja mis: väike pereettevõte, mis Triin Tomingase ja Erki Roosimäe eestvõttel loob mõnusaid riideid nii tüdrukutele kui ka poistele. Pisimadki detailid mõeldakse läbi ja loomingut testib pererahvas oma tütre-poja seljas.

Tänavustest suverõivastest jäävad kõlama märksõnad 50ndate romantilised lillemustrid, Astrid Lindgreni raamatud ja mõnusad naturaalsed suvekangad.

Mis maksab: kleidid 25 euro, poiste vesti-pükste komplektid 40 euro ringis.

Kust saab: parim valik Emma and Theo esinduspoes Tallinnas Pirital, lisainfo www.emmaandtheo.ee

Xenia Joost

Kes ja mis: moekunstnik Xenia Joost alustas lasteriiete disainimist paari aasta eest ja on nüüdseks jõudnud nii kaugele, et neid müüakse muu hulgas ka New Yorgis Babesta poes. Tema tüdrukute-poiste disain on skandinaaviapäraselt minimalistlik, lihtsa joone ja vaba siluetiga, samas mitte sugugi lustita – seda lisavad asümmeetrilised jooned ja drapeeringud. Suvekangad on mahedad ja koralsed, pehmed ja naturaalsed. Kui lisada kõigele xenialikult terav stilistika, on peopõnni karakteriga välimus kindel.   

Mis maksab: igapäevaste riiete hinnad algavad

30 eurost, pidulikumatel ulatuvad sõltuvalt kangast jms 200 euroni.

Kust saab: kauplusest Ovane või kirja teel info@xeniajoost.com või Facebooki kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles