Nõuandeid kleidi kandmise päevaks: kuidas valida oma kehakujuga sobivat kleiti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui hakkad otsima kleiti, mis sinu figuuriga kõige paremini sobiks, tasuks silmas pidada kolme olulist asja. Tuleb otsida kleiti, mis oleks õige lõike ja proportsioonidega ning oleks sulle paras. Kui need kolm elementi on paigas, näed kleidis kaunis välja ja tunned end samas ka mugavalt.

Huff Post kirjutab lähemalt, kuidas neid kolme põhimõtet kleiti valides rakendada.

Ole valmis proovima erinevate lõigetega kleite

Ilmselt oled poes tähele pannud, et müügil on palju erinevate lõigetega kleite. Kui vaatad erinevaid kleite piltidelt või mannekeenide seljas, siis võib sind tabada mõte, et sina ei paneks iial taolise lõikega kleiti selga. Stopp! Enne, kui sa selle mõttega kaasa lähed ja paljudest potentsiaalsetest kleitidest mööda kõnnid, anna neile võimalus. Proovi neid vähemalt korraks selga, et näha, millised lõiked sinu kehakujuga sobivad ja millised mitte. Sind võib üllatada see, et kleit, mis sulle pildil ei meeldinud, sobib su figuuriga kui valatult.

Mõista oma keha proportsioone

Lisaks lõikele tasuks jälgida ka seda, et kleidi proportsioonid oleksid õiged. Õigete proportsioonide abil tõmbad tähelepanu just neile kohtadele, mis näevad head välja. Valede proportsioonidega kleit võib su kehast veidra mulje jätta.

Kui oled kleidi selga pannud, vaata ennast peeglist. Vaata kogu oma keha. Vaata, kuidas kleit sobib su õlgadega, puusadega, jalgadega. Näiteks kui su keha on pirnikujuline, siis võiks vältida kleite, mis keha järsult keskkohast kaheks lõikavad, sest need rõhutavad su laiu puusi. Kui sa oled lühike ja sale, peaksid otsima kleite, mis sind näiliselt pikemaks muudaks.

Igal naisel on mõned kehaosad, mille üle nad uhkust ei tunne. Kui leiad õigete proportsioonide ja kauni lõikega kleidi, siis on su figuur paremini tasakaalus ja võid kindel olla, et kleit rõhutab õigeid kehaosi. See annab naisele enesekindlust juurde.

Veendu, et kleit oleks sulle paras

Kui oled ostnud liiga suure või laia kleidi, siis loomulikult saab seda ise kokku võtta või lasta õmblejal seda teha. Oluline on see, et kui sa kleidi selga paned ja soovid sellega välja minna, siis peab see paras olema. Liiga kitsas või väike kleit tekitab sinus ebamugavust ega jäta su kehast head muljet. Liiga suur kleit muudab aga ka sind ennast suuremaks ja kui sa pole just väikest kasvu naine, siis see ei tee sind sugugi ilusamaks. Kui su kleit on õlapaeltega, siis tasuks veenduda, et paelad püsivad su õlgadel mitte ei vaju mööda käsivart alla.

Head naised, homme on kleidi kandmise päev! Otsige juba täna oma kleidid välja ja vaadake üle, et need oleksid teile parajad ja et saaksite need hommikul muretult selga tõmmata! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles