Suvevärvide kombineerimise keelud ja käsud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on parim aeg näidata päikesevalgust kõigile silmipimestavalt värvilistele esemetele, mida sädeleva lumehunniku vahel ehk veidi kohatu oleks kanda. Punased. kollased, rohelised, sinised ja oranžid toonid saavad lõpuks ometi särada ja meie pruuni nahka kaunistada!

Kuidas aga kanda värve nii, et lõpptulemus ei meenutaks klounikostüümi ega jätaks ülepingutatud muljet? Siin on Ooolala meoblogist sulle kolm peamist nõuannet, mida erksate toonide kombineerimisel arvesse võtta.

1. Kingad ja kott vali erinevates värvitoonides

Tihti arvatakse, et kui tahta kanda värve, on kõige turvalisem variant alustada aksessuaaridest. See on täiesti õige, ent kindlasti ei tasuks üht värvi kasutada kõigil aksessuaaridel - kingade ja koti värvi võiks hoida erinevana. Kui kardad aga, et särtsakas-oranž kott omapead kuidagi üksikult mõjub, lisa komplektile juurde sarnastes toonides ehted, vöö või muu pisem lisand.

2. Nelja erineva tooniga lood tasakaalus komplekti

Võimalikult vähe pingutatud komplekti mulje jätab sinu riietus siis, kui kasutad selles nelja värvi - ei rohkemat ega enamat. Särtsakat kollast saad ühtaegu sobitada näiteks tumesinise, halli, beeži või militaarrohelisega. Nelja värvi kombineerimisel pea aga meeles, et tegu peab olema pigem pool- ja veerandtoonide kui erksate täistoonidega: nii ei mõju sa ülepingutatult.

3. Väldi kombineerimist valge ja mustaga

Värvid koos musta ja valgega on alati kindel minek... ent mitte siis, kui tegemist on suvega! Särtsakat tooni kott või kingapaar mõjub efektselt, ent koos musta värviga loob see sellise kontrasti, mida oleme harjunud nägema pigem talvisel perioodil kontoriruumides, kus pimeda aja lemmikvärvile mustale mingisugustki sära üritatakse lisada.

Kui oled värvidemaailmas algaja, hakka peale teineteisele sarnastest toonidest ja kombineeri näiteks meresinist, helesinist ja naturaalvalget. Julgemad võivad proovida ka punase-kollase klappimist. Nelja värvi puhul jäta aga meelde, et on hea, kui kasutad kaht põhi- ja kaht segatud värvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles