Soolatüügast saab ravida ka banaanikoore või porgandiga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimese papilloomviiruseid on enam kui 200 tüüpi ja need võivad põhjustada erinevaid haiguseid healoomulistest vohanditest (näiteks soolatüükad) kuni kõri- ja emakakaelavähini.
Inimese papilloomviiruseid on enam kui 200 tüüpi ja need võivad põhjustada erinevaid haiguseid healoomulistest vohanditest (näiteks soolatüükad) kuni kõri- ja emakakaelavähini. Foto: Sille Annuk

Taimetark ja apteeker Maret Makko soovitab soolatüügaste ravimisel otsida abi loodusest. «Tegelikult kaovad soolatüükad samamoodi nagu nad tulid – märkamatult, iseenesest,» lubab ta Naistelehes.

Kuna soolatüükad on viiruslikud, on Makko sõnul vaja esmalt immuunsüsteemi tugevdada. Soovitav on kasutada desinfitseerimisvahendeid ja jälgida, et poleks nahakahjustusi, mille kaudu viirus organismi pääsebki. Soolatüügaste raviks võib neid hõõruda näiteks nelgiõli, aaloemahla, vereurmamahla, piimalille- või küüslaugumahlaga, banaanikoore või hoopis toore porgandiga. «Seda võiks teha paar nädalat järjest, kaks korda päevas ja mitte kannatamatusest üle doseerida,» soovitab ta.

Makko selgitusel on mõistlik määrida ainult tüügast, mitte seda ümbritsevat nahka. Lisaks tasub sel perioodil süüa paar korda nädalas austerservikuid, mis tõstavad organismi vastupanuvõimet bakteri- ja viirusinfektsioonidele. Valida tuleks üks ravimeetod ja sellele kindlaks jääda. Kui tulemusi ei ilmne, peaks pöörduma arsti poole. «Paranemise juures on oluline tahe soolatüügastest tõesti vabaneda. Ilma suure tahteta pole mõtet ravi alustadagi,» lisab Makko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles