Kaheksa nõuannet, kuidas saada tõeliselt ilusaid juukseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuksed on läbi aegade sümboliseerinud nii naiselikkust ja ilu kui ka vabadust ja mässumeelsust. Täiuslikult ilusaid, terveid pikki juukseid on võimalik saavutada ka ilma juuksepikenduste, sirgendajate ja superföönideta.

Selleks jälgi hoolega oma toidusedelit ja elustiili ning loomulikult ka seda, mis vahenditega sa juuste eest hoolitsed, kirjutab Sensa.

Soovitused juuste ilu heaks:

1. Kui soovid juukseid värvida, tee seda võimalikult pehmelt, eelistatult taimse värviga, näiteks hennaga.

2. Ära pese juukseid igapäevaselt, see kahjustab peanaha normaalset mikrofloorat, mis kaitseb peanahka ja juuksejuuri kahjulike bakterite eest. Mikrofloora taastub alles 24 tunni jooksul, seetõttu oleks ideaalne pesta juukseid iga 3-4 päeva järel.

3. Pese juukseid pea alaspidi, sõrmedega peanahka masseerides - see elavdab pea verevarustust. Pärast pesu kuivata juustest suurem vesi välja ning kanna neile palsam, mis tuleb kindlasti jaheda veega välja loputada, et juuksesoomused sulguksid.

4. Peanaha poorid on meie nahapinnal kõige suurema läbimõõduga, mistõttu kogunevad neisse hooldus- või viimistlusvahendite jäägid ja mustus, mille väljapesemiseks tuleks 1-2 korda kuus pesta peanahka spetsiaalse sügavpuhastava šampooniga. See tagab juuksejuurtele hapniku juurdevoolu.

5. Lase juustel loomulikul teel kuivada. Kui tõesti föönitama pead, kasuta jahedama õhuga režiimi. Kuna juuksed ei talu üle 50kraadist kuumust, on kaitsev müts või rätik hädavajalik ka sauna minnes.

6. Ära kammi märgi juukseid, sest need murduvad kergemini kui kuivad juuksed. Kui soovid rätikukuivi juukseid pisut lahti harutada, kasuta selleks vaid väga laiade piivahedega kammi.

7. Suvepuhkusel olles kanna juuste eest erilist hoolt. Kuigi sool on juuksekasvule hea, kipub soola ja päikese kombinatsioon juukseid kuivatama – seega oleks nende kosutamine maskiga paar korda nädalas hea mõte.

8. Õpi lõdvestumistehnikaid. Stress soodustab immuunsüsteemi nõrgenemist ja kahjulike bakterite kasvu, mis viivad tasakaalust välja ka peanaha normaalse mikrofloora. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles