Grillitud praejuust köögiviljadega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllata suviseid külalisi ja grilli liha asemel juustu, nagu soovitab restorani Leib, Resto ja Aed peakokk Janno Lepik ajakirjas Hooaeg.
Grillitud praejuust grillitud köögiviljadega
neljale-kuuele
- 2 topsi praejuustu
- 1 suvikõrvits
- 2 paprikat
- 2 punast sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 4 tüümianioksa
- 3 sl oliiviõli
- 2 sl palsamiäädikat
- 1 sl mett
- sidrunimahla ja koort
- 1 karp rukolat
Pane terved paprikad grillile ja grilli, kuni need on peaaegu mustad. Tõsta kaussi ja kata kilega. Umbes 20 minuti pärast võta paprikad välja ning kraabi nahk maha ja eemalda seemned. Rebi paprika ribadeks ja tõsta kõrvale kaussi ootama. Samal ajal lõika suvikõrvits ratasteks ja sibul sektoriteks ning marineeri kergelt purustatud küüslaugu, tüümiani, mee, oliiviõli ja palsamiga umbes 15 minutit. Grilli. Hoia marinaad alles. Pärast grillimist pane puhastatud paprika, suvikõrvits ja sibul tagasi marinaadi. Lõika juust umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja määri kergelt õliga. Grilli, kuni juust läheb mõnusalt pehmeks ehk umbes 1 minut mõlemalt poolelt. Serveerides sega soojadele grillköögiviljadele juurde pestud rukola ja juust ning serveeri kohe, kui see on veel soe.