Lehma-kitsepiima ja pehmejuustu salat vaarikavinegretiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehma-kitsepiima ja pehmejuustu salat
Lehma-kitsepiima ja pehmejuustu salat Foto: Erik Riikoja

Restorani Leib, Resto ja Aed peakokk Janno Lepik pakub ajakirjas Hooaeg välja suvise juustusalati retsepti, mis sobib nii lisandiks kui eraldi roaks. 

Lehma-kitsepiima ja pehmejuustu salat neljale-kuuele sööjale

  • 500 g lehma-kitsepiima pehmejuustu
  • 3 varajast porgandit
  • 1 suvikõrvits
  • 10 kirsstomatit
  • 1 punane sibul
  • 1 pott frillist
  • 1 karp rukolat
  • Võimaluse korral väike punt hapuoblikaid

Pese köögiviljad. Laastuta porgand ja suvikõrvits kartulikoorijaga. Lõika pooleks kirsstomatid ja viiluta võimalikult õhukeselt sibul. Jäta köögiviljad umbes tunniks vinegretiga marineerima. Jäta väike osa vinegretist pärastiseks, kui salatit serveerid.

Kui köögiviljad on marineeritud, lisa salatilehed ja sega läbi. Rooga tasub serveerida kohe, sest salatilehed hakkavad kiiresti närtsima. Tõsta taldrikutele, murenda kergelt juust peale ja piserda järelejäänud vinegretiga.

Vaarikavinegrett

  • 100 g värskeid vaarikaid
  • sorts sidrunimahla
  • 1 tl mett
  • 6 sl oliiviõli
  • soola-pipart

Pressi vaarikad läbi sõela, et eemaldada seemned. Lisa püreele teised komponendid ja maitsesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles