Millises vanuses on mehed oma riietusstiiliga rahul?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuest uuringust selgus, et meestel kulub 37 aastat selleks, et oma stiiliga täiesti rahul olla. Üllatuslikult jõuavad mehed n-ö rahuolufaasi kaheksa aastat enne naisi, sest naised on oma riietusstiiliga rahul 45-aastaselt.

Uuringus käigus tehti kindlaks, et peaaegu veerand alla 37-aastastest meestest ei oska endale poes riideid valida, sest nad pole kindlad, mis neile kõige paremini võiks sobida, kirjutab Female First.

Üks mees kuuest tunnistas, et ei pööra rõivaid ostes eriti esemetele tähelepanu ja nad haaravad poelettidelt asju, mis neile enam vähem normaalsed tunduvad. Enam kui veerand meestest tunneb end rõivapoodides niivõrd ebakindlalt, et nad eelistavad pigem lemmikriideid kanda seni, kuni need on täiesti ära kulunud ja katkised.

Üks mees kuuest julges tunnistada ka seda, et pöörduvad stiilinõuannete saamiseks sageli sõprade poole, sest nad ise lihtsalt ei tea, millest alustada. Üks meest üheteistkümnest ütles, et on näiteks kuulsustelt üritanud eeskuju võtta.

Hoolimata sellest pole meeste garderoob sugugi tühi. Uuringus osalejate rõivakollektsioonide põhjal tehti järeldus, et keskmise mehe garderoobis on 66 erinevat eset ja 15 paari jalanõusid. Oma parimastes aastates ehk siis, kui mees on oma stiiliga kõige rohkem rahul, on mehe garderoobis üle 100 rõivaeseme (tüüpilises garderoobis on kuni 14 T-särki, 7 ülikonda, 9 polosärki ja 20 paari jalanõusid).

Briti meeste sõnul on nende lemmikrõivaesemeks teksased, sest nende kandmine muudab neid enesekindlamaks ja tekitab hea tunde. Paljudele meestele meeldivad ka pintsakud ning kolmandale kohale hääletasid mehed valge triiksärgi.

Uuringu käigus uuriti meestelt ka seda, millised tegevused või sammud muudavad neid riietuse ja stiili osas enesekindlamaks. Siin on meeste viis populaarseimat vastust: teadmine, mis suuruses rõivaid osta; kvaliteedi eelistamine kvantiteedile; kena rõivaeseme leidmine ja selle stiilile truuks jäämine; usaldusväärse rõivabrändi leidmine; rõivaste ostmine ilma teistelt nõu küsimata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles