Trenni armastavate naiste suurimad juuksehooldusvead

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Regulaarne treenimine mõjub tervisele kahtlemata hästi. Aga kahjuks kipuvad juuksed olema need, mis sellest suurt kasu ei saa. Mitte, et treenimine otseselt juustele liiga teeks, kuid teatud trenniga kaasnevad harjumused ei ole alati kõige juustesõbralikumad.

Selleks, et trenni tegevad naised oma juuste eest ka hoolt kannaks, pani Women's Health Magazine kirja viis kõige suuremat juuksehooldusviga, mida tasuks trenni puhul vältida. 

Šampooniga juuste pesemine pärast igat trenni

On täiesti mõistetav, et pärast trennis higistamist tahad duši all ka oma juuksed puhtaks pesta, aga probleem on selles, et šampoonis olevad puhatusvahendid võtavad juustelt ära loomuliku rasu, mistõttu muutuvad juuksed kuivaks, eriti juhul, kui kasutad šampooni iga päev. Selle asemel, et juukseid pärast igat treeningut šampoonitada, ürita seda teha iga 2-3 päeva tagant, olenemata sellest, kui palju sa trennis higistad. Kui soovid, võid katsetada ka kuivšampoone, mis imab endasse higi ja niiskuse ning jätab mulje, et juuksed on puhtad.

Juuksed pole piisavalt niisutatud

Šampooni kasutamine pole ainus viis, kuidas oma juukseid ära kuivatada. Ka väljas treenimine võib juustelt vajaliku niiskuse võtta, kui tuul neid pidevalt sasib või kui päike juukseid kõrvetab. Selle ennetamiseks tuleks alati pärast šampooni kasutamist kanda juustele niisutavat palsamit. Need lisaminutid, mil juuksed mõnulevad palsamis, on väga olulised juuste loomuliku niiskuse ja üleüldise tervise heaks.

Juuksed pole välitreeningu ajal kaitstud

Sooja ilmaga on mõnus väljas trenni teha, kuid tõenäoliselt ei kaitse sa oma juukseid piisavalt UV-kiirte eest. Need võivad juukseid kuivatada, juuksevärvi tuhmiks muuta ja juukseotsad hapraks teha. Lahenduseks võiks proovida palsamit, mida ei pea välja pesema. Piserda õrn kiht palsamit juustele, et need säilitaksid oma niiskuse ja oleksid kaitstud väliste kahjutegijate eest.

Juukselõikus ei sobi aktiivse elustiiliga

Juuksed on poorsed, täpselt nagu käsn. Kui juuksed on liiga pikad, hakkavad juukseotsad (mis on juuste kõige poorsem koht) toimima kui magnetid ja tõmbavad ligi igasuguseid saasteaineid. Seetõttu võivad juuksed olla segamini või näha elutud välja, olenevalt sellest, kui paksud su juuksed on või milline on nende tekstuur. Juuksurid soovitavad seetõttu aktiivse eluviisiga naistele, et nende juuksed võiksid ulatuda umbes rangluuni. Pealegi saab lühemaid juukseid lihtsamalt ja kiiremini kuivatada kui pikki.

Juuksed on treeningu ajal liiga tugevasti patsi pandud

Ilmselt ei kuule ühegi naise suust lauset: «Mulle meeldib, kui juuksed on trenni ajal mu näo ees!» Ent liiga tugevasti kinni pandud pats võib juukseid kahjustada ning isegi juuksekarvu juurtest välja tirida. Selle vältimiseks tuleks trenni ajaks juuksed mitte kõige tugevamalt kinni panna. Hobusesabapatsist parem on mõni lõdvem krunn või punupats. Punupatsid on head veel seetõttu, et pärast trenni on su juuksed kenasti lainelised.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles