Kümme asja, mida oma elu armastavad inimesed teevad teisiti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üllatus-üllatus, õnnelikud inimesed elavad teistmoodi kui ülejäänud inimesed. Nende elud ei küll erine oluliselt teiste omadest, kuid nad saavad oma asjadega paremini hakkama kui need, kes on pidevalt õnnetud.

Kas oled tähele pannud, et satud teatud olukordadesse vaid oma otsuste ja valikute tõttu? See, kuidas sa oma elu elad, määrab suuresti selle, kas sa elad õnnelikult või mitte, kirjutab Elite Daily.

Järgnevalt on välja toodud kümme asja, mida õnnelikud ja oma elu armastavad inimesed teisiti teevad.

Nad ei ürita teistele meeldida, sest neid üldiselt ei huvita, mida teised mõtlevad

Õnnelikud inimesed meeldivad iseendile ja nad teavad, et peavad vastust andma vaid endale. Nad võivad sulle meeldida. Sa võid neid vihata. Sa ei pruugi neile üldse tähelepanu pöörata, nad ei hooli sellest üldse.

Nad teevad seda, mida tahavad, sest nad on otsustanud oma elu nii elada. Nad ei ürita leida teiste heakskiitu või aktsepteerimist. Nad ei taha sinu meeskonda kuuluda, neil on täiesti eraldiseisev isiklik meeskond. Nad elavad nii, nagu nende arvates on õige.

Nad teevad erinevaid asju, sest nad tahavad neid teha, mitte seetõttu, et nad usuvad, et peavad neid tegema

Nad ei usu sellesse, et inimesed peavad midagi tegema. Kui maksude maksmine ja surm välja arvata, siis kõik muud tegevused elus on nende silmis vabatahtlikud. Kui nad teevad midagi, osalevad mõnel üritusel või korraldavad midagi, siis neid ajendab vaid soov seda teha. Nad teevad seda, mida õigeks peavad ega küsi kelleltki luba.

Nad armastavad oma sõpru, kuid ei tugine neile

Sa ei oma sõpru. Nad on kõik eraldiseisvad inimesed, kel on omad soovid ja vajadused - nad asetavad oma vajadused alati sinust ettepoole. Sõbrad on toredad, aga kui neile liiga palju tugineda, siis võid saada pettumuse osaliseks.

Õnnelikud inimesed suhtlevad küll sõpradega palju, kuid säilitavad oma iseseisvuse, et vältida pettumusi. Sõprusi rikuvadki kõige enam iseseisvuse puudumine ja liigselt teistele tuginemine.

Kui küsid neilt, millega nad tegelevad, ei ütle nad sulle üht kindlat ametinimetust

Nad räägivad sulle sellest, mida nad oma eluga teevad, kus nad käinud on ja kuhu minna plaanivad. Nad jutustavad projektidest, mis neil parajasti on pooleli. Nad räägivad probleemidest, mida nad üritavad töö käigus lahendada ja inimestest, kellega nad koostööd teevad.

Kui neilt küsida, millega nad tegelevad, räägivad nad sulle, mida nad sulle oma elust, mitte tööst. Nad teavad, et ei tasu oodata, kuni elu muutuks selliseks, nagu sulle meeldiks. Sa ju elad hoolimata sellest, kas oled oma eluga rahul või mitte, seega tuleks õppida hetke nüüd ja kohe nautima.

Kui küsid neilt, kus nad elavad, kuuled vastuseks: «Hetkes...»

Õnnelikud inimesed armastavad ringi liikuda. Võib-olla seetõttu, et reisimine mõjub hingele hästi. Võib-olla seetõttu, et nende jaoks on igav ja hirmutav mõte sellest, et nad seisavad kogu elu ühe koha peal.

Võib-olla seetõttu, et nad tahavad uute inimestega tutvuda ja uusi asju kogeda. Võib-olla pole nad lihtsalt veel leidnud õiget kohta, kuhu pidama jääda. Need inimesed näevad kogu maailma oma koduna.

Neil on omad tõekspidamised ja võib-olla ka oma religioon, mille nad on loonud ja mille järgi elavad

Inimestel pole tarvis seda, et üks raamat ütleks neile, kuidas tuleb elada. Elada võib ükskõik millise filosoofia järgi - peaasi, et leiad tõed, mis sulle rahuldust pakuvad. Õnnelikel inimestel on kindel arusaam, mis on õige ja mis vale ning nad on iseenda elus kõige olulisemad kohtunikud.

Nad võtavad omaks mõtte, et nende elu ei kesta igavesti

Õnnelikud inimesed teavad, et nad on surelikud - see teadmine ja selle aktsepteerimine annab igale nende sammule lisaenergiat. See annaks lisaenergiat ka sinule. Miks? Sest see on vältimatu. Mitte keegi meist pole võimeline surma vältima, seega tuleb õppida selle mõttega elama.

Õnnelikud inimesed ei karda surma. Nad ei ürita seda vältida, sest nad teavad, et see pole võimalik. Nad võtavad seda kui vältimatut asja ning elavad elu oma tingimuste järgi. Nad ei pruugi olla võimelised surma kontrollida, kuid nad saavad kohe kindlasti kontrollida oma elukäiku.

Maailm on nende jaoks kui mänguväljak ja mõistus on selle mängu juhiks

Inimesed, kes armastavad oma elu, ei usu, et maailma toimimiseks on vaid üks moodus või et eksisteerib vaid üks reaalsus. Nad usuvad, et iga inimene loob ise oma reaalsuse ja kõigi reaalsus on erinev.

Nad usuvad, et neil on täielik kontroll selle üle, mida nad tajuvad. Nad näevad maailma nii, nagu ise tahavad, sest teavad, kui võimas on taoline oskus. Meil kõigil on oma reaalsus, mõned meist on selle loomisel lihtsalt osavamad.

Nad elavad hetkes, kuid nende unistused on tulevikus

Õnnelikel inimestel on unistused, lootused ja eesmärgid. Neil on soovid ja tahtmised, kuid nad ei lase endal neisse ära eksida. Sa ei saa kogu aeg elada tulevikku oodates, sest siis magad sa maha ainsa hetke, mis on tegelikult tähtis: oleviku. Olevik, praegune hetk on ainus, milles sa tegelikult saad elada. Ülejäänu on vaid illusioon.

Nad ei ürita teisi inimesi muuta, vaid õpivad nendega toime tulema

Ära kuluta energiat teiste inimeste muutmisele, see on ajaraiskamine. Inimesed on võimelised muutuma, aga vaid siis, kui nad ise seda teha tahavad. Nad peavad otsustama ise, et tahavad muutuda ja see võtab aega. Sa ei saa neid tagant sundida, sest see ei anna häid tulemusi.

Selle asemel, et üritada teisi muuta, miks mitte proovida hoopis nendega koos eksisteerida? Õpi erinevate inimestega toime tulema, et saada parimaid tulemusi. Kui sa ei saa teisi muuta, juhenda neid tegema seda, mida soovid. Või lase neil minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles