Seitse head põhjust, miks võib endale aeg-ajalt lubada klaasi veini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veini joomine võib ju tunduda kui kiusatusele järgi andmine, kuid tegelikult on mitmeid häid põhjuseid, miks võib endale aeg-ajalt klaasikese veini lubada. Women's Health Magazine pani kirja seitse põhjust, miks veinile ei peaks alati «ei» ütlema.

Vein mõjub südamele hästi. Veinis olevad fütokemikaalid tõstavad hea kolesterooli taset, samal ajal kui antioksüdandid kaitsevad pärgartereid. Ent seda vaid juhul, kui piirdud päevas 1-2 klaasi veiniga.

Vein aitab ennetada mürast tingitud kuulmise kaotust. Punases veinis sisalduv resveratrool võib aidata kõrvakuulmist kaitsta. Seega võta klaasike veini ja kuula julgelt oma lemmikmuusikat.

Vein kaitseb nahka. Jällegi mängib rolli resveratrool, mis neutraliseerib vabasid radikaale, mis võivad muidu nahka rünnata. Vala omale klaasike veini ja jäta nahakahjustustega hüvasti!

Vein võib aidata ennetada insulti. Mõõdukas alkoholi tarbimine võib aidata ennetada vereklompide tekkimist, samuti aitab see ennetada kolesterooli kogunemist arterites, mis omakorda vähendab insuldi riski.

Vein aitab reguleerida veresuhkrut. Alkohol parandab keha reageeringut insuliinile, mis reguleerib veresuhkrut. Kui veresuhkur on kontrolli all, siis ei hoia keha endas rasvana niivõrd palju glükoosi.

Vein võib aidata meestel toota parema kvaliteediga spermat. Head uudised neile, kes üritavad rasedaks jääda: värsked uuringud on näidanud, et nädalas 1-3 korda veini joomine suurendab meestel kvaliteetse sperma kogust.

Vein mõjub hästi mõistusele. Mõõdukas alkoholi tarbimine soodustab vereringe paranemist ajus ja mõjub seeläbi mõistusele hästi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles