Nippe, kuidas hommikune ärkamine lihtsamaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui paljud meist lubavad igal õhtul, et ärkavad hommikul varakult, aga kui äratuskell hommikul esimest korda heliseb, lükkame äratust tõenäoliselt vähemalt korra edasi? Tahaksid teada, kuidas hommikul kiiremini ärgata?

Healthmeup.com jagab mõned nipid, kuidas hommikune ärkamine enda jaoks valutumaks muuta.

Venita. Tee hommikul lihtsamaid jooga- või venitusharjutusi, et keha energilisemaks muuta. Lihtsad harjutused aitavad kiiremini üles ärgata ja kehal liikuvamaks muutuda.

Tee trenni. Lisaks venitusharjutustele võiks hommikul natukene trenni teha, et keha n-ö käima tõmmata. Kükid ja hüppenööriga hüppamine on head harjutused päeva alustamiseks. Enne tõsisemaid harjutusi tee kindlasti sooja, sest keha on hommikul kange.

Kofeiinilaks. Kofeiin on üks enim kasutatud ja testitud mooduseid, kuidas hommikul kiiremini üles ärgata. Ürita hommikul piirduda vaid ühe tassi kohviga.

Tarbi vedelikku. Magamise ajal kaotab keha vedelikku, seega tasuks hommikul oma närvisüsteemi ja seedeelundkonda turgutada klaasi veega. Lisaks muudab hommikul vee joomine keha nooruslikumaks.

Muusika. Rahustav muusika võib hommikuse ärkamise lihtsamaks muuta ja motiveerida sind päeva alustama.

Lülita elektroonika ööseks välja. Mobiiltelefoni, teleri ja sülearvuti tulukesed segavad meie und. Lülita kõik elektroonilised vidinad ööseks välja, sel viisil saad rahulikult magada ja oled hommikul rohkem puhanud.

Dušš. Värskendav dušš aitab päeva paremini alustada ja annab kogu su kehale energiat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles