Kuus suurimat viga, mida naised ripsmetušši kasutades teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ripsmetušš on paljude naiste peamiseks meigivahendiks. Kahjuks ei kasuta suur hulk naistest seda aga õigesti ja nad võivad silmadele sel viisil liiga teha. Good Housekeeping pani kirja kuus suurimat viga, mida ripsmetušši kasutades tehakse.

Alustad ülemistest ripsmetest

Ripsmetuši ripsmetele kandmist tuleks alustada alumistest ripsmetest. Kui värvid ülemisi ripsmeid, vaata otse ette ja aseta ripsmetuši hari ripsmete algusesse. Seejärel liiguta siksakke tehes harja mööda ripsmeid. Korda seda liigutust seni, kuni ripsmed saavutavad soovitud paksuse, tavaliselt piisab 2-3 korrast. Kui värvid alumisi ripsmeid, kalluta pead veidike ettepoole, et ripsmetušši ei läheks su põskedele.

«Pumpad» ripsmetuši harja liiga palju

Kas kulutad rohkem aega oma värvitud ripsmete teineteisest eraldamisele kui nende värvimisele? Siin on kiire lahendus: ära «pumpa» ripsmetuši harja pidevalt üles-alla, sest nii satub õhk ripsmetuši sisse ja tušš kuivab kiiremini ära ning tekitab inetuid tükke. Pigem tee harjaga tuši sees ringaid liigutusi, et koguda harja külge piisavalt ripsmetušši. Kui miski muu ei aita, kasuta pisikest ripsmekammi, mis aitab karvu teineteise küljest eemaldada.

Su ripsmetušš on liiga vana

Silmapõletike vältimiseks tuleks ripsmetušši regulaarselt vahetada. Pea meeles, et ripsmetušši võib kasutada umbes kuus kuud, aga kui see muutub tükiliseks, siis tuleks see juba varem ära visata.

Sa ei pööra tähelepanu oma silmadele

Ripsmetušši kasutades peaks jälgima näiteks seda, kui kaugel on su silmad teineteisest. Kui nende vahe on suurem, siis on mõistlik panna rohkem tušši silmade siseossa. Kui su silmad on teineteisele lähemal, tuleks pigem keskenduda välimistele nurkadele.

Pelgad ripsmekoolutajat või sul polegi seda

Ripsmete koolutamine muudab ripsmed näiliselt lopsakamaks. Ekspertide sõnul peaksid kõik naised, kes kasutavad ripsmetušši, kasutama ka ripsmekoolutajat. Alusta koolutajaga ripsmete äärest ja ole ettevaatlik, et koolutaja vahele nahka ei satuks. Suru koolutaja kokku ja hoia umbes 10 sekundit.

Sa ei tea, kuidas ripsmetušši eemaldada

Ilmselt tead, et enne magama minekut tuleks ripsmetušš maha võtta, et poorid ei ummistuks. Aga ripsmetuši eemaldamine, eriti veekindla, võib olla keeruline. Selleks, et kogu tušist lahti saada, kasuta spetisaalselt silmameigi eemaldamiseks mõeldud vahendeid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles