Mees küsib: mida teha, kui naine teeb oma välimust pidevalt maha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha, kui naisel on suuri probleeme enesekindlusega? Kuidas peaks mees sellele reageerima ja kuidas saaks ta naist aidata?

Üks õnnetu mees saatis portaalile Female First järgmise kirja:

«Minu naisel on suuri probleeme enesekindlusega. Ta teeb end alatihti maha ega ole üldse oma välimusega rahul. Ma ütlen talle, et armastan tema välimust (mis on ka tõsi) ning pole kunagi teinud vihjeid, et naine võiks end muuta. Ka tema pereliikmed ja sõbrad ütlevad sama, kuid ta ei kuula kedagi! Nüüd on asi jõudnud nii kaugele, et muust naine enam ei räägigi. Ta ütleb tihti, et tahab kaalus alla võtta, ma olen talle küll kinnitanud, et ta ei pea seda tegema, kuid naine vastab selle peale, et näeb «rõve» välja. Ma ei tea enam, mida peale hakata. See võib küll paista tundetuna, kuid ma ei jaksa enam sama teemat kogu aeg kuulata. Mida teha?»

Mehele annab nõu portaali suhteekspert Lucy Walton.

Naised tunnevad tohutut survet oma välimuse osas ja osadele naistele tundub, et kui nemad ei näe välja sellised nagu naised ajakirjades, teleris või filmides, siis nad peavad end muutma. Tõde on aga see, et isegi kui naine üritaks kõigest väest end muuta, et sarnaneda modellidele ajakirjades, ei saavutaks ta ikkagi soovitud tulemust.

Naised küll teavad, kuid ei teadvusta omale alati seda, et ajakirjandes olevaid fotosid on töödeldud nii, et neil olevad inimesed näeksid ideaalsed välja. Meie aga usume, et nad võivadki sellised tegelikult olla ja tahame neile sarnaneda.

Kõige olulisem on see, et kui naise kehakaal ei tee tema tervisele liiga, siis pole meditsiinilisest vaatepunktist vaja tal midagi enda juures muuta.

Sinu kirjast tundub, et sina ja naise perekond olete üritanud teda aidata, kuid see pole tulemusi andnud. Kui sulle tundub, et sa seisad justkui kiviseina vastas ega saa naist enam aidata, siis äkki peaksid talle soovitama, et ta läheks arsti juurde. Võib-olla tuleks talle kasuks kognitiiv-käitumisteraapias käimine.

Naisel võib olla kehatajuhäire, mis tähendab, et ta võib näha end suuremana kui ta tegelikult on. Häire sümptomite hulka kuuluvad: enda võrdlemine teistega; pikalt peegli ees seismine või peeglite vältimine; «defektide» varjamine; kui üks kindel kehaosa tekitab eriti suurt stressi; teiste juuresolekul ärevuse tundmine; salatsemine. See võib viia depressioonini, seega tasuks ehk professionaali poole pöörduda.

Kui põhjus pole selles, siis võib arst osata naisele midagi muud pakkuda, millest talle abi võiks olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles