Ära karda mummulisi rõivaid

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja hitt – miksi mustreid: Burberry Prorsum näitab trendi, kuidas triibuline ja mummuline omavahel klappima panna.
Hooaja hitt – miksi mustreid: Burberry Prorsum näitab trendi, kuidas triibuline ja mummuline omavahel klappima panna. Foto: Tairo Lutter

Mummud ja täpid on endiselt suvemoe lemmikud. Aga neid võib kanda nii klassikaliselt tüünes kui ka trendikamalt julgemas võtmes, sobitades näiteks triibumustriga.

Emotsionaalne muster ja tähelepanumagnet

Lilli Jahilo

moekunstnik

Mummud ja täpid on olemuselt pigem mängulise alatooniga, ning et tegu on üsna silmatorkava mustriga, oleks seda hea kombineerida ühevärviliste kangapindade või siis sama konkreetsete mustritega, miks mitte triipude-ruutude ja graafiliste lilledega. Viimast soovitab ka hooajamood, kuid see eeldab muidugi väga head stiilitaju.

Hiljuti tuli ühes seltskondlikus vestluses teemaks, kas mummumustrit kandev naine on formaalses ehk ametialases kontekstis ikka tõsiseltvõetav. Ilmselt sõltub see kandjast endast – tean vähemalt kolme leekivat punapead, kes mummud-täpid imehästi välja kannavad, ilma et see nende kuvandit kuidagi halvasti mõjutaks või liiga tütarlapselikuks teeks.

Mustvalge mummumuster on alati kindlam valik ja mõjub ka veidi soliidsemalt, nii et miks mitte lisada suvel oma töörõivaste sekka mummulisi ja täpilisi esemeid. Eriti range mulje jätavad valged mummud mustal põhjal.

Ilmselt ei tasu mummudega üle pingutada, piisab täiesti ühest mummulisest esemest komplektis. Iseloomu näitamiseks kanna šiki pükskostüümiga mummulisi kingi või pluusi, 50ndate look’i rõhutamiseks aga seo ümber kaela värviline mummumustriga sallike.

Tänavune suvemood näiteks soosib mummulise kleidi kombineerimist ka mõne robustsema, näiteks nahast aksessuaariga – vöö, käerihma, sandaalidega. Valikuid on lõputult ja mummusid sobib kanda igal pool, ka kooli lõpupeol.

Mummuliste riietega on huvitav asi: inimesed on sellest vaimustuses või ei taha seda enda lähedalegi, aga igatahes on muster emotsionaalne  ja ka tõeline tähelepanumagnet!

Stiilne eeskuju

Kunstiakadeemia rektor, kunstnik Signe Kivi oma vankumatult hea stiilitunnetusega kannab mummud ja täpid välja nii akadeemilisemas kui ka vabamas õhustikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles