Spargel Hiina stiilis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juta Raudnask

Sellest numbrist alustab Arteri kokkamisveerul retseptide jagamist Juta Raudnask eksootiliste maitse- ja toiduainetega kauplevast Umami e-poest. Ka spargel saab tema käe all aasiapärase maitsevärvi.

Kes lihtsatele klassikalistele sparglitoitudele vaheldust otsivad, proovigu rooga, mis pärit Hiinast. See sobib niisama söömiseks, aga ka grill-liha või ka hommikuse omleti kõrvale.

Spargel Shandongi moodi

•    700 g rohelist sparglit

•    2 sl sojakastet

•    2 tl seesamiõli

•    mõni tilk tšilliõli

•    1 tl röstitud seesamiseemneid

Koori kergelt spargli alumised otsad, vajadusel murra ära puitunud osa. Lõika varred u 5 cm juppideks. Aja suures potis vesi keema ja keeda spargleid u 2–3 minutit. Kui sparglivarred on väga peenikesed, piisab ka 1,5–2 minutist. Kurna ja vala üle külma veega. Nõruta ja kuivata köögipaberiga.

Sega kokku sojakaste, seesami- ja tšilliõli. Lisa kastmesse sparglijupid ja sega läbi. Serveeri kohe, puistates sparglid üle röstitud seesamiseemnetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles