Kolm mõnusat magustoitu, mille tegemiseks on tarvis vaid kolme koostisosa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kui magusaisu saab sinust võitu, siis võib juhtuda, et krabad mõtlematult lähima küpsisepaki või šokolaaditahvli. Nii on ju kõige lihtsam. Aga kas ka kõige tervislikum? Kindlasti mitte. Tunduvalt mõistlikum oleks ise midagi mõnusat valmistada.

Aga selleks, et midagi head valmistada, ei pea tingimata suuri summasid kulutama ega toidupoodi kiirustama. Mõned lihtsad maiustused valmivad vaid paari üksiku koostisosa abil ja rahuldavad kindlasti ka kõige suurema maiasmoka magusaisu, kirjutab Women's Health Magazine.

Ilma jahuta valmistatud šokolaadikook

  • 280 grammi tumedat šokolaadi (vähemalt 60 protsenti kakaod)
  • 200 grammi võid (tükkideks lõigatud)
  • 5 suurt muna (toatemperatuuril)
  • 1 tass suhkrut

Pane ahi sooja (175 kraadi). Määri umbes 20-sentimeetrise läbimõõduga koogivorm võiga ja puista või pinnale kakaopulbrit.

Sulata šokolaad ja või vesivannil, sega, kuni segu on ühtlaselt siidine.

Mikserda kokku munad ja suhkur, seejärel vispelda juurde sulatatud šokolaadi ja või segu, sega kuni segu on siidine.

Vala segu koogivormi ja kata vorm pealt fooliumiga. Pane koogivorm suuremale küpsetusplaadile, mille servad on nii kõrged, et vähemalt poole koogivormi ulatuses saaks sinna vett valada.

Küpseta kooki 1 tund ja 15 minutit. Kook on valmis siis, kui see meenutab kergelt võdisevat šokolaadipudingut. Kui puudutad õrnalt koogi keskosa, ei tohiks kook su sõrme külge kleepuda.

Tõsta kook küpsetusplaadilt ja eemalda foolium. Lase koogil enne serveerimist täielikult maha jahtuda.

Kakaone avokaadokreem

  • 1 küps avokaado (ilma koore ja kivita)
  • 3,5 supilusikat mõrut kakaopulbrit
  • 3,5 supilusikat mett

Pane kõik koostisosad köögikombaini. Lase kombainil neid purustada ja segada umbes ühe minuti jooksul või kuni hakkab tekkima paksem kreem. Serveeri kreemi väikestest kaussidest, kaunista mandlilaastudega.

NB: kui soovid magusamat või kakaosemat kreemi, lisa oma soovi järgi mett või kakaod.

Maapähklivõiküpsised

(18 küpsist)

  • 1 tass suhkrut
  • 1 tass maapähklivõid
  • 1 muna

Kuumuta ahi 175 kraadini.

Sega kõik koostisosad köögikombaini abil kokku. Veereta käte vahel umbes 2,5-sentrimeetrise läbimõõduga pallikesed, seejärel vajuta need kahvli abil lamedaks.

Küpseta 12 minutit. Enne serveerimist lase küpsistel jahtuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles