Suurimad müüdid peeniste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, kas pole peenist päriselt näinud või mitte, ilmselt oled kuulnud paari levinud müüti, mis peeniste kohta levivad. Women's Health Magazine pani kirja neli kõige enam levinud müüti, mida tegelikult ei tasuks sugugi uskuda.

Mehe jalanumber reedab, kui suur võib tema peenis olla

Vale. Tegelikult ei ole ühtki asja mehe juures, mis viitaks sellele, kui suur või väike on ta meheau. Ja asi pole ka selles, et seda oleks vähe uuritud. Teadlased on analüüsinud seost peenise suuruse ja mehe rassi, pikkuse, kehaehituse, jalanumbri, käte suuruse ja isegi pepu vahel. Ühtki tõsiselt võetavat seost pole leitud.

Mehe peenist pole võimalik katki teha, sest peenises pole ühtegi luud

Uroloogiaprofessor Harry Fisch selgitas, et peenises pole küll luid, kuid seal on selline asi nagu corpora cavernosa – kiuline kude, mis kannab verd edasi ja mida kaitsevad erinevad sidemed. Ja need koed võivad küll rebeneda. Fischi sõnul on aga taolised vigastused väga harvad nähtused. «Ma olen meditsiiniga tegelenud 25 aastat ja viimati, kui nägin taolist peeniserebestust, oli siis, kui alles alustasin noorukina kiirabis,» rahustas Fisch. Peenise struktuuris olev vigastus (mis on veidike vähem valulik kui luumurd) nõuab tavaliselt operatsiooni. Selle vigastuse risk on kõige suurem siis, kui seksi ajal on naine pealpool.

Teatud tablettide/kreemide/vahendite/operatsiooni abil saab peenist suuremaks muuta

Kuigi erinevad abivahendid ei aita peenist suuremaks muuta, saab mees ise oma tervise heaks nii mõndagi teha, et ka tema meheau suurem oleks. «Südamesõbralik eluviis on ka peenisesõbralik eluviis,» ütles Fisch. «Mees peaks suitsetamise maha jätma, sööma rohkem kolesteroolivaeseid sööke ja tegema regulaarselt trenni – eriti kükke ja jalatõsteid –, et veri alakehas paremini liiguks.»

Kui mehe peenis on ka pärast seksi jäigastunud, siis see tähendab, et mees tahab uuele ringile minna

Mitte alati. Mõnikord püsib erektsioon ka pärast seda, kui mees on orgasmi saanud. See, kui kaua peenis pärast seksi veel kõvana püsib, sõltub suuresti sellest, milline on tema vereringe, tema erutuse tase ja kas teda aitas väike sinine tabletike. Mõni mees on võimeline juba pärast 10-minutilist puhkust uuele ringile minema, mõni vajab puhkamiseks vähemalt 30 minutit. Leidub ka neid mehi, kes tahavad puhata terve päeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles