Kumb on kasulikum – munakollane või -valge?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseportaal healthmeup.com võrdles munakollast ja -valget ning pani kirja, mille poolest on üks või teine kasulik.

Munakollane

Munakollase toiteväärtus: munakollases või rebus on rohkelt kolesterooli, kuid see on ühtlasi ka hea vajalike rasvhapete allikas. Munakollases on rohkem kaltsiumi, fosforit, seleeni ja folaati kui munavalges. Rebus on ka A-vitamiini ja karotenoide.

Mille poolest on munakollane kasulik? Munakollane mõjub hästi silmadele ja parandab nägemist. Munakollane aitab reguleerida elektrolüüte kehas. Rebu tõstab ka testosterooni taset, aitab ennetada vereklompide teket, vähendab põletikku ja peatab lihaste kängumist.

Kuidas munakollast kasutada? Munarebu on hea koostisosa näomaskide ja kehakreemide sisse panemiseks. See niisutab nahka, ravib aknet ja muudab naha nooruslikumaks. Lisaks nahahooldusele aitab munakollane ennetada juuste väljalangemist, noorendab juukseid ja väldib seda, et juuksed muutuvad kuivaks ning elutuks. Munakollane on hea looduslik juuksepalsam, mis lisab juustele sära.

Munavalge

Munavalge toiteväärtus: munavalges pole rasva, selles on vähe kaloreid ja palju valke. Munavalges on ohtralt naatriumi, kaaliumi, fosforit, magneesiumi ja kaltsiumi.

Mille poolest on munavalge kasulik? Kui soovid kaalus alla võtta, siis tasuks vältida munakollase söömist ja eelistada vaid munavalget. Munavalge on ideaalne kaalulangetaja, sest tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde. Munavalge on ühtlasi oluline lihasmassi suurendamiseks.

Kuidas munavalget kasutada? Munavalget kasutatakse palju kodustes näomaskides. Munavalge ravib aknet, puhastab nahka ja muudab naha pringimaks. Kui sul on rasune nahk, kanna nahale munavalget, sest see aitab kontrollida rasu eritumist nahas. Munavalge aitab ka kortsudega võidelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles