Viit tüüpi vead, mida mehed kõige rohkem teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks võõras mees ei saa vabandada sinu mehe eest. Ta ei saa olematuks teha vigu, mis sinu mees on teinud. Ta ei saa lubada isegi seda, et ta ei valiks su mehe poolt, kui nad oleksid omavahel semud. Aga ta võib olla võimeline vastama küsimusele «miks?», mis ilmub su mõtetesse hetkel, kui su mees on sind endast välja viinud.

RedBook Magazine toob välja viit tüüpi vead, mida mehed kõige rohkem teevad ja selgitused, miks nad neid teevad.

1. Aus viga

Meeste jaoks on see parimat tüüpi viga, mida teha. Tavaliselt on sel puhul tegemist millegagi, mida mees ei saa ise otseselt kontrollida või olukorraga, milles mehe kavatsused olid tegelikult head. Näiteks selleks, et üritada hoida raha kokku ja mitte kutsuda torumeest, proovis mees ise lekkivaid torusid parandada, kuid ei saanud sellega päris hästi hakkama. Kuna mees tahtis abivalmis olla, siis ei saa naine tema peale kuigi pahaseks. Mehed, pidage meeles, et naiste jaoks on see oluline, kui te näitate huvi ja initsiatiivi välja.

2. Rumal viga

Kui ausa vea puhul on 80 protsenti häid kavatsusi ja 20 protsenti rumalust, siis rumala vea puhul on need numbrid vastupidi. Rumalad vead juhtuvad siis, kui mees on mõne asjaga nii hõivatud, et ta unustab loogiliselt mõelda. Näiteks rasedus on aeg, mil meeste ajud ei funktsioneeri kõige paremini. Meestele tundub, et nende aju on paistes ja pidevalt on vaja millegi pärast muretseda. Üks mees rääkis, et tema kartis naise raseduse ajal, et nende laps võib olla väga kõrge IQ-ga ja esitada juba 4-aastaselt isale küsimusi, millele mees vastata ei oska. Taolised «probleemid» panevad mehi veidralt käituma. Rumalate vigade kohta tasuks teada ka seda, et mitte ükski naise sõna või fakt, et naine mehe peale karjub, ei tekita mehes halvemat enesetunnet kui see, et ta on ise endas tohutult pettunud.

3. Sotsiaalne viga

Mehed teevad neid vigu, sest nende ajud lihtsalt ei mõista, mida nad valesti teevad. Mees teab ja mäletab, et naine selgitas talle kannatlikult, et mees kandis «valesid pükse», kui nad tuttava pulmas käisid ega tohiks neid samu pükse enam õepoja ristimisel kanda. Mees kuulis naist. Aga tahate ausalt teada, mida mees mõtles? Kuidas on võimalik kuskile üldse «valed püksid» jalga panna? Mis asjad on «valed püksid»? Ta saab aru, et suusatama ei tasu ujumispükstes minna, see oleks ilmselgelt vale. Aga kui valida on kahe paari teksaste vahel, siis kuidas saavad ühed olla valed ja teised õiged?

4. Laisk viga

Laisad vead ilmnevad siis, kui mees on lihtsalt liiga mugav, et nüüd ja kohe mingi probleemiga tegeleda. Näiteks kui ta hakkab tuludeklaratsiooni viimasel päeval täitma ja avastab siis, et tal on vaja mõned olulised dokumendid esitada, mida tal hetkel käepärast pole. Hea uudis on aga see, et mehed tegelevad täiesti omapäi taoliste vigade tagajärgedega. Nad pingutavad täiest jõust, et ei peaks naist asjasse kaasama ja et võimalikult kaua vältida «ma ju ütlesin sulle» stiilis loenguid.

5. Vältimatu viga

Kui mees peab langetama otsuse selle vahel, mida tema teha tahab ja mida sina tahad, et ta teeks, siis on viga vältimatu. Oletame, et teie lapsel on mõni tähtis üritus tulemas, kuid täpselt samal ajal on oluline jalgpallimäng, millele mees ammu piletid ostis ja mida tingimata näha tahaks. Kui ta läheb mängu vaatama ja naine peab lastega tegelema ning üksi üritusele minema, siis muretseb mees terve selle aja, kuidas te hakkama saate ja teab juba ette, et naine põrnitseb teda pettunult järgmised paar nädalat. Samas kui mees tuleb lapse üritusele, siis ta küll üritab seal positiivne olla, kuigi tegelikult on õnnetu. Mehele tundub, et ta ei peaks ju tegelikult seal olema, kuid naine on veendunud, et mehe puudumine oleks märgatav. Sellises olukorras ei võida tavaliselt keegi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles