Viis toiduainet, milles on rohkem kaaliumit kui banaanis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaan: see magus ja mahe vili sisaldab tublisti kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsiooniks. Veel on banaanis bromelaani, mis aitab toota testosterooni.
Banaan: see magus ja mahe vili sisaldab tublisti kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsiooniks. Veel on banaanis bromelaani, mis aitab toota testosterooni. Foto: SCANPIX

Kaalium on oluline toitaine, mis mängib tähtsat rolli lihaste tugevamaks muutmises, närvide töös ja südametervises. Ja kui sa ei tarbi päevas piisavalt kaaliumi – soovituslik kogus on 4700 milligrammi päevas – võib sul tekkida kaaliumipuudus, koged väsimust, lihased võivad krampi tõmbuda, süda hakkab puperdama ja võib esineda uimasust.

Ilmselt oled kuulnud, et banaanides on palju kaaliumit. Ühes keskmises banaanis on umbes 422 milligrammi kaaliumit. Ent see ei tähenda, et peaksid päevas mitu banaani sööma, et kaaliumitase organismis oleks normis. Women's Health Magazine toob välja viis toiduainet, milles on rohkem kaaliumit kui banaanis.

Maguskartul

Võta tavalise kartuli asemel liha kõrvale hoopis maguskartulit, sest selles maitsvas ja vitamiinirikkas supertoiduaines on 542 milligrammi kaaliumit (ühe keskmises suuruses ja küpsetatud maguskartuli kohta).

Avokaado

Kuna suvel on väga mõnus erinevaid salateid süüa, siis lisa salatisse ka avokaadot. Ainuüksi pooles avokaados on 487 milligrammi kaaliumit.

Valged oad

Lisa valgeid ube tšillikastmesse, pane neid supi sisse või serveeri niisama, sest valgetes ubades on rohkelt kaaliumi: vaid pooles tassis on umbes 502 milligrammi kaaliumit.

Jogurt

Kui soovid vahepalaks midagi tervislikku süüa, võta tavaline maitsestamata jogurt. Umbes 200 milliliitris jogurtis on umbes 579 milligrammi kaaliumit.

Spinat

Pane spinatit salatitesse, võileiva vahele või smuuti sisse, sest vaid ühes tassis spinatis on koguni 839 milligrammi kaaliumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles