Seitse asja, mida naised võiksid meestelt õppida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on üldjuhul veendunud, et nad teavad ja oskavad kõike paremini kui mehed. Mis te arvate, kas see on tegelikult ka nii? Mitte päris, sest naised võiksid nii mõndagi hoopis meestelt õppida.

Kuigi me ei pruugi alati mõista meeste käitumist, mõtteid või ellusuhtumist, on nende teod reeglina sama tihti loogilised kui meie endi omad. Suhtes olles võime üritada meestele õpetada asju, mida nad ise loomulikult ei oska, nagu koristamine või nõude pesemine, aga miks mitte korraks rollid vahetada? Järgnevalt on välja toodud mõned asjad, mida mehed võiksid naistele õpetada, kirjutab Allwomenstalk.

Kui sul on probleem, räägi sellest

Kui vaadata sõprussuhteid, siis on ilmselt kõik nõus, et naised võiksid meestelt nii mõndagi õppida. Kui naised ei kipu kõva häälega rääkima sellest, mis neid parimate sõbrannade juures häirib, siis mehed teevad seda kohe. Ja milline on tulemus? Naised muutuvad üha tigedamaks, sest hoiavad kõike endasse; mehed aga räägivad asjast ja saavad edasi liikuda. Ära karda rääkida sellest, mis sind häirib. Rääkimine muudab sind vabaks ja tõeline sõbranna hindab su ausust.

Vaata asju kaugemalt

Naised keskenduvad sageli liialt pisiasjadele ja seetõttu ei näe nad hästi suurt pilti. Meeste jaoks on lihtsam suure pildi vaatamine, sest pisidetailid ei huvita neid nii väga. Kallid naised, keskenduge vähem pisiasjadele ja peagi taipate, et nii on elus palju lihtsam.

Vähem klatšimist

Millal lõpetavad naised lõpuks klatšimise? Meile kellelegi ei meeldi see tegevus, ometi on mõnikord nii hea teisi taga rääkida. Ei saa küll väita, et mehed ise seda kunagi ei teeks, kuid nad klatšivad kahtlemata vähem kui naised ja neid ajab lausa hulluks see, kui naised oma sõbrannadest neile inetusi räägivad. Mehi ei huvita see, millega naiste sõbrannad tegelevad, neile ei paku sageli suurt huvi seegi, mida nende endi semud teevad. Selles suhtes tasuks naistel meestelt õppust võtta.

Viha pidamine

Võib-olla vabandas mees su ees juba sada ja üks korda, kuid sa oled endiselt tema peale pahane. Kui olukord oleks vastupidine, siis peaksid sina korda saatma ikka midagi väga inetut, et mees sinu peale nii pikalt pahane oleks. Vihast tulenev negatiivne energia ei tee kellelegi head, kuid naistel paistab olevat eriti suuri raskusi taoliste emotsioonidega. Kui mehed on vihased, saavad nad neist tunnetest reeglina lahti, kui asjast on juba räägitud. Miks ei oska naised sama teha?

Raha küsimine

Kui käid tööl, siis oled ilmselt korduvalt näinud, kuidas mehed omale palgatõusu küsivad. Kuigi mõned naised oskavad hästi tööl läbirääkimisi pidada, on mehed selles siiski osavamad. Järgmine kord, kui oled veendunud, et oled palgatõusu välja teeninud, mine ja küsi ülemuselt palka juurde, täpselt nii, nagu mehed seda teevad. Mis sul kaotada on?

Üksteise eest seismine

Mehed ei kaitse vaid ennast või oma naisi, nad kaitsevad ka oma sõpru. Naiste seltskonnas kipub aga olema nii, et naised ei koge sageli teiste õrnema soo esindajate toetust. See juhtub nii sõprade ringis kui ka tööl. Kas poleks mõnusam, kui saaksid oma sookaaslastele igas olukorras kindel olla?

Iseendale keskendumine

Naistele on õpetatud, et nad peavad enda eest hoolitsema. Me näeme seda eriti hästi oma emade ja vanaemade näitel, kui oleme noored. Seetõttu kipuvad paljud naised end unustama ja pigem teiste vajaduste eest muretsema. Mees on võimeline olema hea isa, tegema edukalt karjääri ja tegelema ka oma hobidega. Ka naised peaksid oskama sama teha. Mitte keegi teine ei tee seda meie eest, seega peaksime ise end oma elu keskpunkti seadma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles