Nippe erinevatest riikidest: kuidas leevendada pohmelli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast lõbusat õhtut, kui sai palju alkoholi tarbitud, võib juhtuda, et hommikul pole enesetunne kuigi hea. Kuidas pohmellist võitu saada või vähemalt seda mingil määral leevendada? Genius Beauty pani kirja, kuidas leevendatakse pohmelli erinevates riikides.

Holland: õlu

Hollandis on populaarseks mooduseks pohmelliga võidelda õlle abil.

Venemaa: hapukurgi vedelik

Hapukurgi vedelik on pohmelli ajal tõhus abimees, sest see annab kehale nii vedelikku kui ka vajaliku koguse soola ja elektrolüüte. Ent selle «ravimiga» tasuks mõõdukas olla, üle ühe klaasi pole tarvis seda juua. Lisaks tasuks tähele panna, et jooksid hapendatud mitte marineeritud kurgi vedelikku.

Norra: võikreem

Norralaste meetod on küll vähe levinud, kuid väga lihtne: pohmelli ajal eelistavad nad juua paksu võikreemi.

Saksamaa: soolaheeringas

Sakslased valmistavad heeringarulle, mille vahele on pandid marineeritud köögiviljad. See on üks mõnus suupiste, mis on eriti hea abimees pohmelli ajal. Sakslased ise nimetavad seda hõrgutist ka kui «hommikusöök pärast joomist».

Itaalia: kohv

Itaallased armastavad kohvi juua. Ja pohmell pole selles suhtes nende jaoks erandiks. Pohmelli ajal eelistavad itaallased kanget espressot või ristrettot.

Türgi: kokoretsi

Türklased võitlevad pohmelliga kokoretsi abil, mida peetakse Türgis tänavatoidu «kuningaks». See roog valmistatakse praevardas ja selle toidu koostisosadeks on lamba sisikond (süda, kopsud, neerud jne). Kokoretsi valmistatakse sütel, elektripliidil või lahtise leegi kohal. Röstitud sisikond hakitakse peeneks, lisatakse roheline pipar, tüümian ja tomatid, peale puistatakse ohtralt punast pipart ja pannakse kogu segu sooja tortilla sisse.

Mongoolia: tomatimahl väikse üllatusega

Mongoolia pohmellirohi on mõeldud vaid seiklushimulistele inimestele: pane marineeritud lambasilm klaasi ja vala peale tomatimahl. Saadud jook tuleks ühe sõõmuga ära juua.

USA: tomatimahl munakollasega

Ameeriklased pole küll nii julged kui mongoollased, kuid ka nemad eelistavad pohmelli leevendada tomatimahla abil. Ameeriklased lisavad tomatimahlale toore munakollase, Worcesteri kastet, Tabasco kastet, soola ja pipart - tulemuseks on jook, mis meenutab alkoholivaba Bloody Maryt. Ka see jook tuleks ühe sõõmuga ära juua.

Suurbritannia: peekonivõileib

2009. aastal uurisid inglise teadlased, milline on inglaste arvates kõige parem pohmelliravim. Selgus, et inglased eelistavad pohmelli ajal rasvast peekonivõileiba süüa.

Hiina: kange roheline tee

Hiinlased soovitavad pohmelli ajal juua ženšenni tinktuuri, erinevaid taimeleotisi ja muidugi ka teed. Tee puhul tasuks teada ka seda, et mida kangem see on, seda tõhusam on tee toime.

Prantsusmaa: austrid

Ilmselt tunduks see veidike imelik, kui prantslased eelistaksid pohmelli ajal süüa midagi, mis ei ole täielik delikatess. Nimelt on prantslased veendunud, et parim ravi pohmelliks on ära süüa tosin austrit. Kuna austrites on B1 ja B2 vitamiine ning A- ja C-vitamiine, siis võib nende söömisest tõepoolest kasu olla.

Jaapan: konserveeritud ploomid

Umeboshi on marineeritud ploom ja seda peetakse Jaapanis kõige populaarsemaks pohmelliravimiks. Ploome võib süüa üksi või koos rohelise teega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles