Metsamoor: tuleb väga soe suvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irje Karjus ehk Metsamoor
Irje Karjus ehk Metsamoor Foto: Liis Treimann/Postimees

Taimetark Irje Karjus ehk Metsamoor rääkis Naistelehele, et pani juba märtsikuus tähele esimeste metsmaasikate õitsemist ja sipelgate sibamist, mis ennustab väga sooja suve. Samas pani ta tähele, et nii nagu taimestik on tsüklist segaduses, on seda ka inimesed.

«Et endas selgust leida või teada saada, millised probleemid on tulekul või millele peaks elus keskenduma, soovitan inimestel vaadata, millised taimed nende lähiümbruses kasvavad,» õpetas ta ja tõi näiteks nurmenukud, mida on sel aastal rohkelt igal pool.

Nurmenukud on taimetarga sõnul seotud armastuse ja hoolimise teemadega. «Legendidki räägivad, et nurmenukud külvas vikerkaare alla armastuse jumalanna,» märkis ta ja selgitas juurde, et nurmenukud võivad märku anda, kui tunned, et sust ei hoolita. «Nurmenukk ehk taevavõti vaigistab maised probleemid ja annab rahu, et saaksid end värskeks puhata. Ta meelitab romantikale ja sensuaalsusele, kingib oma sensuaalse olemusega armastustunde. Ärevus asendub meelerahuga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles