Üheksa toiduainet, mis pakuvad kõhukinnisusele leevendust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ebatervislik toit ja istuv eluviis võivad soodustada kõhukinnisust. Tüsedatel ja ülekaalulistel inimestel esineb rohkem probleeme seedimisega, sest nende toitumisharjumused pole kõige mõistlikumad. Kui kõhukinnisus muutub häirivaks, pöörduvad paljud kõhulahtistite poole, ent tegelikult ei tasuks seda teha.

Ka köögikappides leidub mitmeid toiduaineid, mis aitavad kõhukinnisust leevendada. Healthmeup.com toob välja üheksa toiduainet, mida tasuks kõhukinnisuse puhul süüa.

Päevalilleseemned. Sega päevalilleseemned kokku ühe supilusikatäie meega ja söö neid sel viisil iga päev. See pakub kõhukinnisusele koheselt leevendust.

Karusmarjad. Näiteks Indias kasutatakse karusmarju looduslikes segudes, mida tarbitakse kõhukinnisuse puhul. Kuna karusmarjad on meilgi populaarsed ja kasvavad tõenäoliselt iga vanaema aias, tasuks suvel neid süüa, kui seedimisega esineb probleeme.

Rosinad. Rosinad on väga tõhusad abimehed, kui on tarvis kõhukinnisust vähendada. Keeda 15-20 rosinat piimas ja joo saadud segu. Seda sega tasuks teha ja juua kolm päeva järjest.

Linaseemned. Linaseemneid võib lisada salatitele, võileibadele, pudrule või müslile. Linaseemned mõjuvad seedimisele väga hästi. Kui tahad nende toimes kindel olla, lisa oma toidule iga päev kaks supilusikatäit linaseemneid.

Ingver. Ingveritee vähendab puhitustunnet ja mõjub seedimisele hästi. Kui ingveri maitse pole sinu jaoks liiga vastumeelne, võid purustada ka värsket ingveri, segada seda meega ja saadud segu igal hommikul süüa.

Aprikoosid. Puuviljadest on aprikoosid ühed tõhusamad kõhukinnisuse leevendajad.

Juurviljad. Küpsetatud köögi- ja juurviljad (oad, brokoli, kapsas, porgand, spinat) mõjuvad seedimisele paremini kui toored köögi- ja juurviljad.

Kuivatatud puuviljad. Datlid, ploomid ja viigimarjad on kuivatatud kujul looduslikud kõhulahtistid, mis mõjuvad seedimisele hästi ja pakuvad leevendust ka ärritunud soole sündroomi puhul.

Vesi, mahlad. Kui su kehas on vähe vedelikku, siis on ka väljaheited kõvemad ja neid võib olla valusam väljutada. Erinevad vedelikud ja vesi muudavad väljaheite pehmemaks ning muudavad roojamise vähem valikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles