Hämmastavaid mooduseid, kuidas toit armuelu mõjutab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled sa suhtes või mitte, kuid su suhe toiduga on ilmselt ikka kõige emotsionaalsem.

Enamasti ei mõtle me sellele, kuidas toitumine võiks seksuaalelu mõjutada, kirjutab Fox News. Kohtingul naudime koos kaaslasega head toitu, sõbrannadega kohvikus maiustades jagame oma südamesaladusi. Tähtpäevade puhul tõstame klaasi alkoholiga ja kui elus on raskusi, lohutame end eriti rammusate roogadega. Tsükkel kordub taas, kui kohtame kedagi erilist.

Pole kahtlustki, et söömine, tunnetega seotud või mitte, mõjutab me elu nii mitmekülgselt, et me ei oska seda alati hinnata. Kui on soovi oma armuelu kuidagi parandada või muuta, tasub teada, mida saab toitumise abil ära teha või mida üldse arvestada.

Mehed eelistavad taimetoitlasi, naised lihasööjaid

Räägitakse, et kohtingule minnes ei tohiks kaaslase kohta tema toiduvaliku põhjal liigseid järeldusi teha. Tõele au andes ei ole keegi sellest patust päris prii. Kusjuures mehed hindavad naisi nende toiduvalikute põhjal isegi rohkem. AYI tellitud uuringust tuli välja, et meestele meeldivad rohkem taimetoitlastest naised kui lihasööjad naised. Huvitaval kombel osutus see naiste puhul vastupidiseks – suurem osa naistest tahab enda kõrvale meest, kes sööb liha.

Nälg ajab paare tülli

Kindlasti oled märganud, et nälg teeb närviliseks. Mõnikord võib täis kõht päris vihale ajada. Psühholoog Brad Bushman Ohio Ülikoolist tegi eksperimendi 100 paari peal, kel mõõdeti regulaarselt veresuhkru taset. Samal ajal täitsid noored küsimustikke oma suhte kohta. Leiti, et näljatunde ja tülitsemise vahel on kindel seos, sest tühja kõhuga muutuvad partnerid märksa agressiivsemaks.

Limonaad võtab sult õhtuks õige tuju

Pärastlõunane klaasike limonaadi võib olla põhjuseks, miks sul pole õhtul tahtmist oma kallimaga voodirõõme nautida. Libiidolangus tuleb sellest, et paljudes limonaadides ja energiajookides on kunstlikke magusaineid ja teisi lisaaineid, mis on tuntud «tujutapjad». Ka dieetjookides võib olla aspartaami, mis mõjub halvasti seksiisule ja põhjustab peavalu.

Ole alkoholiga ettevaatlik

Kui märkad seltskondlikul üritusel, et sulle lüüakse palju külge, võib juhtuda, et sel pole sinuga palju pistmist, sest olulisem on, mis on su klaasis. Toronto ja Washingtoni ülikooli teadlaste ühisuuringuga leiti, et mehed lähenevad klubis palju suurema tõenäosusega nendele naistele, kes tunduvad olevat purjus. Seejuures mehe enda joobega pole sel suurt pistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles