Lapse menüü suvel on teistsugune kui talvel

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvisel ajal, kui leidub palju värsket, on aeg kohendada ka lapse toitumist. Toitumisspetsialist Guna Rijkure räägib Emmede Klubis, mida pakkuda matkates või reisides 1-aastasele ja vanemale lapsele.

Sööge suvel palju puuvilju, köögivilju, marju, metsmarju ja maitsetaimi. Lühidalt, sööge väga palju värsket! Menüüs võiks olla veel täisteratooted: helbed, leib ja riis. Sööge vähem hapukoort, võid, õli ja rasvaseid asju.

Üle-aastastele lastele on hommikusöögiks sobilik toit näiteks puder värskete marjadega. Lõunaks on talle soovitav pakkuda liha või kala, aurutatud köögivilju või külmsuppi. Suupisteteks sobivad hästi puuviljad ja marjad, õhtusöögiks aga võib pakkuda sama, mis lõunakski.

Matkale või piknikule kaasa võtmiseks on väga praktilised puuviljad, juustupulgad ja alternatiivina ka küpsised. Piknikule võid kaasa võtta kurke, tomateid ja paprikat. Lisaks kodus valmistatud tomatikastmeid, majoneesi ja ketšupit. Rabarber on hea C-vitamiini allikas ning sobib ka aastasele lapsele. Reisile minnes võta kaasa pähkleid, kuivatatud puuvilju, marju ja pakendatud juustu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles