Pirgit Toomel: pulmad ilma stressita

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nähes oma sõpru pulmi planeerimas ja sellega kaasneva stressi käes vaevlemas, pannes ka oma suhte tugevuse proovile, otsustasin pulmade organiseerimisega end kurssi viia ja teiega oma tarkust jagada. Siinkohal jagan nõuanded, kuidas enda tähtsaimast päevast ka üks meeldivaim kogemus korraldada.

Alusta peo korraldamisega varakult - pulmapeo ettevalmistustega on soovitav alustada 6-12 kuud enne pidupäeva, alustades kuupäeva paika panemisega. Seejärel on vaja otsustada asukoht, kas kutsuda pulmaisa ja bänd või kasutada CD-plaati. Milline lilleseadja, toitlustaja, fotograaf jne. See kõik nõuab aega ja kannatlikkust, et oma päevast endale ilusaim korraldada. Sest tea, et kiirustamine paneb proovile ka kõige tugevamad suhted.

Küsi abi – ära karda küsida abi oma perelt ja lähedastelt pulmade korraldamisel. Kui sa lased teistel osa saada pulmade ettevalmistustega, siis sa mitte ei kujunda sellest meeldejäävat pidupäeva oma külalistele, vaid ka meeldejäävaima ürituse kõikidele lähedastele. 

Vanemate osalemine peopäeva korraldamises – tihtipeale toetavad vanemad pulmade korraldamist rahaliselt, mistõttu kipuvad viimased ka arvama, et neil on igasugune õigus noorpaari eest otsuseid vastu võtta ja pidu enda nägemuste järgi korraldada. See võib kujundada pulmade planeerimisel hulgaliselt võimuvõitlust vanemate ja noorte abiellujate vahel ning seda eriti olukorras, kus pruudi nägemus pulmadest ei ühti vanemate omaga. Siinkohal tuleb vanematele meelde tuletada, et nad kingivad pulmad, mitte ei korralda neid endale. Kas parem ei oleks mitte abielluda kahekesi puu all, kui lasta vanematel endale pulmad korraldada, mis tekitavad rohkem stressi kui naudingut?

Eelarve – pulmapeo ettevalmistustega alustades on oluline koostada endale eelarve, et kooselu ei tuleks alustada võlgade likvideerimisega. Siinkohal võib hoiatavalt öelda, et see summa, millega loodad hakkama saada kasvab oodatust hoopiski suuremaks. Kuid siiski - ei pangalaenudele!  

Korralda pidu endale mitte oma külalistele – pruudid kipuvad pulmi planeerides külaliste vajadused enda omadest ettepoole seadma, keskendudes nende rõõmudele ja muredele. Kui paljud teist pulmi planeerides valivad abiellumiseks sobivaima kuupäeva ennekõike oma külaliste järgi? Mõeldes nende peopaigale kohale transportimisele ja majutuse pakkumisele, muretsedes, et keegi ulualuseta ei jääks ning keskendudes veel miljonile asjale, mis teised õnnelikuks  teeks.

Ära aja peensusi taga – kui sa närid tähti iga väiksema asja kallal ja näed õudusunenägusid sellest, kuidas miski võib valesti minna, siis sa unustad tähtsaima ehk põhjuse, miks sa abiellud. Keskendu sellele päevale kui päevale, mis on teile kahele, olles uue teekonna alguseks, mitte päevale, mis peab olema ideaalne. See päev on iseenesest ideaalne! 

Puhka – võta endale ja oma kaaslasele aega koos väljas käia ja oma suhet nautida. Tuletage üksteisele meelde, miks te abiellute ja miks te üksteisesse armusite. See on oluline samm pulmade planeerimise juures, sest aitab teil peo korraldamisega kaasneva stressiga toime tulla. Kui te ei võta endale seda aega, siis teil ei ole ka enam pulmapäeval midagi nautida.

Huumorimeel – säilita oma huumorimeel, sest mitte miski ei lähe nii nagu planeeritud. Pea meeles, et noorpaar peaks ennekõike olema oma pulmapäeval õnnelik ja nautima sellest igat hetke, mitte laskma end pisiasjadest häirida ja rahu röövida. Mis iganes juhtuks, suhtu sellesse naljaga ja tea, et sul on vähemalt midagi oma lastelastele jutustada.

Rahu ja ainult rahu ning proovi kogu selle kisa ja kära juures meeles pidada, mida pulmad endast tegelikult tähendavad ja miks te abiellute.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles