Kolm soovitust, kuidas teiste arvamusest vähem hoolida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik soovime olla populaarsed ja teiste poolt aktsepteeritud, kuid teinekord kipuvad mõned meist teiste arvamusele liiga suurt tähelepanu pöörama. Kuidas saavutada soovitud enesekindlus ja lõpetada muretsemine?

Kui pühendad liiga palju aega sellele, et teenida ära teiste heakskiitu, armastus ja tähelepanu, siis jätad teadlikult või alateadlikult kõrvale selle, mis sulle endale meeldib. Sa ei keskendu enam iseendale ja käesoleva hetke nautimisele. See on ebatervislik, tekitab stressi ja tõmbab sinu meeleolu alla, kirjutab Alkeemia

Siin on kolm lihtsat soovitust, mis aitavad sul keskenduda sellele, et suudaksid nautida iseennast sellisena, nagu sa tegelikult oled ja luua elutervemaid suhteid teiste ja ka iseendaga.

1. Ürita mõista, miks teiste arvamus sulle nii palju korda läheb

Selleks, et seda käitumismustrit murda, pead sa mõistma, miks sa nii käitud. Meie kultuuriruum näeb ette, et me kõik peaksime justkui kusagile kuuluma. Meile on juba sünnist saadik seatud ette norme, alates sellest, mida selga panna, kuni selleni, mida mõelda.

Sotsiaalmeedia ei tee olukorda samuti kergemaks, kuna selleks, et olla populaarne, on oluline kui palju sul sõpru on ning kui palju sinu postitused «like'e» saavad. See tekitab stressi, kui üritad olla nii päriselus kui internetis populaarne ning kõigile meele järgi. Mõned meist pühenduvad täielikult teiste heakskiidu ärateenimisele. Aga siinkohal kerkib küsimus, et kas see, mis teiste heakskiidu ära teenib, on sinu päris olemus.

2. Kuluta oma energia millegi positiivse peale

Võta kogu see energia, mida siiani oled pühendanud selleks, et teistele meeldida ja kasuta seda praeguse hetke nautimiseks, oma tõeliste tunnete ja mõtete kogemiseks ning väljendamiseks. Tõeliselt saad sa meeldida teistele vaid siis, kui lased neil näha oma tõelist olemust. Neist, kes hindavad sind su erakordsuse ja individuaalsuse pärast, saavad su päris sõbrad. Seega lase enda vabaks ja tee seda, mida tõeliselt naudid!

3. Armasta ennast ja vajadusel tuleta seda iga päev iseendale meelde

Kui armastad ja hindad iseennast, siis tead, et mida iganes teised ka sulle ütlevad või sinuga käituvad, sellel on sinuga enamasti palju vähem pistmist, kui sa oled arvanud. Tavaliselt näitavad inimeste sõnad ja reageeringud palju rohkem selle kohta, millised inimesed nad ise on.

Selleks, et oleksid rahul ja õnnelik, alusta enda armastamisega. Võta ennast sellisena nagu sa oled, tee endaga rahu, kui seda on vaja. Proovi joogat, meditatsiooni või muid sulle sobivaid vaimseid praktikaid, mis aitavad meelt rahustada, hetkes viibida ja enesega armastav suhe luua. Armastavast suhtest iseendaga kasvab välja armastav suhe ümbritsevate ja maailmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles