Vaata: ema ja tütar kaotasid 100 päeva jooksul 33 kilogrammi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis / Youtube.com

Saja päeva jooksul võib nii mõndagi juhtuda. Näiteks 50-aastane Cheryl Shaw ja tema 17-aastane tütar Tessa otsustasid üheskoos proovida, mitmest lisakilost nad suudavad 100 päeva jooksul vabaneda.

Sada päeva hiljem olid naised kahepeale kaotanud 33,5 kilogrammi, nende elustiil oli muutunud ja nad kavatsesid tervislikuma eluviisiga jätkata, kirjutab Women's Health Magazine.

«See teekond kestab terve eluaja,» ütles Cheryl. «Sa pead mõtlema, et sul on terve igavik aega, mitte ainult sada päeva.»

Kui Cherylilt küsiti, mis inspireeris teda ja tütar Tessat kaalu kaotama, siis rääkis naine, et ilmselt oli otsustavaks hetkeks jõululaupäea hommik. «Lamasin oma voodis, kui tütar tuli minu juurde mulle mõeldud jõulukingiga. Ta ulatas mulle kaelakee ja ütles, et see sümboliseerib uut algust. Vaatasin teda ja hakkasin nutma,» meenutab Cheryl.

Tütar oli ema pärast mures, sest ema oli pooleteise aasta jooksul üle 40 kilo kaalus juurde võtnud. «Lapsevanemana üritame vältida seda, et lapsed meie pärast muretseksid. Samas ma nägin, et mu tütar lähenes juba 90-kilogrammile ning ma kujutasin ette, kuidas ta peab terve oma elu rinda pistma samade muredega, mis minul on mu kehaga olnud,» sõnas naine.

Sel hetkel mõistis Cheryl, et neil mõlemal on uut algust vaja. Nad pidid omaks võtma tervislikuma eluviisi ja sellest kinni hoidma. Mitte ainult enda, vaid teineteise nimel.

«Leppisime kokku, et Tessa valmistab hommikusöögid ja mina tegin tavaliselt ülejäänud söögid ette, et meil poleks ühtegi ettekäänet, miks mitte tervislikult toituda. Kui ühel meist oli kiire, siis hoolitses söögitegemise eest teine. See oli tõeline meeskonna pingutus.»

Cheryl rääkis, et enne kaalulangetusprotsessi toitusid nad ebatervislikult ja sõid sageli kiirtoitu, sest nii oli lihtsalt mugavam. «Muutsime oma menüüd nii, et sellest jäi välja suhkur, suurendasime vee tarbimist ja tegime oma versiooni «kiirtoidust»,» meenutas ta.

«Üritasime väljas söömas käia võimalikult harva, sest kui sa ei tea täpselt, mis su söögi sisse on pandud, siis sa ei saa kindel olla selles, mis su organismi jõuab. Koduste toitudega on teine lugu, sest sa tead kõiki koostisosi,» ütles Cheryl.

Küsimusele, kuidas nad motiveerisid end rohkem liikuma, vastas Cheryl, et tema puhul oli see lihtne, sest eelnevalt ei liikunud ta peaaegu üldse. «Proovisime Tessaga erinevaid asju, näiteks lifti asemel käisime trepist, kõndisime rohkem, talvel rookisime regulaarselt lund ja koristasime tihemini kodu. Üritasime neli korda nädalas trennis käia ja võtsime omaks kõik tegevused, mis suurendasid meie füüsilist aktiivsust,» meenutas ta.

Naise sõnul kavatsevad nad samamoodi jätkata ning nende eesmärgiks on juunikuus jooksuvõistlusest osa võtta. Seoses sellega üritavad nad rohkem jooksmas käia.

Kõige raskem oli naise sõnul see, et ta ei nautinud üldse trenni tegemist, kuid sundis end ikkagi rohkem pingutama. Nad proovisid mitmeid erinevaid treeningvorme, et mitte huvi kaotada ja end uutel aladel proovile panna.

Cheryl soovitas kõigil erinevaid trenne proovida, kuni leiad selle, mis sulle kõige rohkem meeldib, sest kui sa ei armasta seda, mida teed, siis sa ei taha ka eriti pingutada. «Kaalulangetuse puhul on oluline ka see, et sul oleks keegi, kes sind toetaks,» ütles Cheryl.

Vaata ka ema ja tütre videot! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles