Teadlased tegid kindlaks, mis naisi tegelikult erutab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on lõpuks ometi leidnud vastuse küsimusele, mis naisi erutab. Värskes uuringus oli vaatluse all, kuidas mõjub naistele õrn puudutus, surve avaldamine ja vibratsioon, et kindlaks teha, millised piirkonnad naise kehal on kõige tundlikumad.

Uuring näitas, et õrna puudutuse puhul oli kõige tundlikumaks piirkonnaks kael, surve avaldamise puhul kliitor ja rinnanibud ning vibratsiooni puhul samuti kliitor, kirjutab The Daily Mail.

Antud uuring on ainulaadne, sest eelnevalt pole täpselt uuritud, kuidas reageerivad naised erineva tugevusega puudutustele. Teadlased palusid naistel alasti võtta ja voodilinaga kaetud lauale pikali heita. Osalejate silmad seoti kinni ning seejärel kasutati erinevaid vahendeid, mis imiteerisid erineva tugevusega puudutusi.

Uuringus osalesid 18.-35. aastased naised. Teadlaste sõnul keskendusid nad just noorematele naistele, et kindlaks teha, millised kehapiirkonnad on kõige tundlikumad.

Uuringutulemused näitasid, et suguelundid olid kõige tundlikumad surve ja vibratsiooni suhtes.

Teadlased vaatlesid ka osalejate rindade suurust, kehamassiindeksit, hormoonidel põhinevate rasestumisvastaste vahendite tarbimist, menstruatsioonitsüklit ja seksuaalset orientatsiooni. Järeldati, et need faktorid ei mõjuta seda, millised piirkonnad on naise kehal kõige tundlikumad. Aga oma rolli võivad mängida näiteks see, kui naine hoidub seksist või see, kui tal on ebatavalises kohas neete.

Teadlaste sõnul tuleks antud teemal veel uuringuid läbi viia, sest neist võib kasu olla naistele, kel esineb seksuaaltervise probleeme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles