Katseta Grace Kelly stiili

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grace Kelly
Grace Kelly Foto: /AP

Järgmisel nädalal jõuab Eesti kinodesse äsja Cannes’i filmifestivalil esilinastunud eluloofilm kunagisest stiiliikoonist, Hollywoodi näitlejannast ja Monaco printsessist Grace Kellyst, kelle lihtne elegants annab moeainest tänini.

Juba 26-aastaselt oli Philadelphia miljonäri tütrel ja filmitähel Grace Kellyl kogu maailm jalge ees: ta oli Hollywoodi lemmik ja Alfred Hitchcocki muusa, ta oli võitnud Oscari ja Monaco printsi Rainier III südame. Naise põhjamaiselt jahedat seksapiili, laitmatuid maneere ja kaasasündinud head stiilitunnetust kiideti taevani ning matkiti hoolega – temast sai üks 1950ndate-60ndate suurimaid stiiliikoone.

Grace Kelly kandis Christian Diori sipelgapihta rõhutava ja kaharate seelikutega new look’i ideaalselt välja; erinevalt teistest omaaegsetest Hollywoodi kurvikatest tähtedest ei armastanud ta lillemustreid, lopsakat sädelust, karusnahku ega pompoosseid õhtutualette. Ta kandis tagasihoidlikku meiki ja heledat huulepuna ning sättis juuksed alati nii, et need ei varjaks näoovaali.

Teda nimetati «elegantseks blondiks» ja kasutati lausa moemõistet «Grace Kelly look», mis tähendas kellukeselõikelisi seelikuid, pastelsetes toonides tvinsette ja hoolega valitud tagasihoidlikke aksessuaare – pärlipaari kõrvas, siidirätikut kaelas või peas, valgeid kindaid käes. Ja muidugi trapetsikujulist Hermési käekotti, mille ta kuulsaks kandis ja mille Hermès lõpuks The Kelly Bagiks ristis ning mis on hitiseisuses tänapäevani.

Grace Kelly stiili pole sugugi keeruline ka argiriietuses järele aimata: piisab üleskääritud käistega särkpluusist ja teksadest ning siidirätikust ja  mokassiinidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles