Lugeja retsept lastepeole: soodsad juustu- ja kaneelipulgad

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneel.
Kaneel. Foto: SCANPIX

Naine24 üleskutse peale jagada nippe, kuidas lapsele meeldejääv sünnipäev korraldada, kirjutas lugeja, kel on varrukast võtta imelihtne suupistete retsept.

Mina olen juba paar aastat oma laste sünnipäevadel teinud juustu- ja kaneelipulkasid. Selleks on vaja 1 kilo pärmilehttainast, kaneeli, suhkrut ja viilutatud juustu.

Rulli lehttaigen õhemaks ja suuremaks ning siis lõika sellest ribad, mille paksus on umbes 2 cm ja pikkus kuskil 10 cm. Peale pane juusturibad. Ahjus kulub nende küpsemiseks kõige rohkem 20 minutit.

Kaneelipulkade tarvis tee samasugused ribad, kuid tõmba need munaga üle. Siis raputa peale kaneel ja suhkur. Muna on vajalik, sest ei lase suhkrul ja kaneelil küpsemise käigus pealt ära libiseda.

Saadud kogused on suured - 4 suurt kausitäit kõigest mõne euro eest. Kunagi pole neid alles jäänud, pigem jääb ikka puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles